Ακτινογραφία Κουπονιού Τρίτης

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, αναλύσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Τρίτης.
- ΣΑΝΓΚΑΗ ΣΙΠΓ – ΚΟΥΑΝΓΚΤΣΟΟΥ ΕΒ.
Πρώτο ματς για τη φάση των «8». Πρόωρο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Κίνας, που είναι αυτές που μάχονται για τον τίτλο (εκεί που η Εβεργκράντε δείχνει να καθαρίζει λόγω εμπειρίας). Από ήττα με 2-1 από την Γκουϊζού έρχεται η ΣΙΠΓ, ενώ η φιλοξενούμενη έχει τέσσερις σερί νίκες, οι τρεις με 3-0. Βέβαια πλέον πρέπει να παίξει χωρίς τον Παουλίνιο που ήταν αρκετά σημαντικός και ακόμα δεν την έχουμε δει χωρίς αυτόν σε κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι. Δίκαιο το σετ, με μικρό φαβορί την ΣΙΠΓ, δεν θα μας απασχολήσει.
- ΑΣΤΑΝΑ – ΣΕΛΤΙΚ
Καταιγιστικοί οι Σκωτσέζοι στο πρώτο ματς στο «Σέλτικ Παρκ» όπου διέλυσαν με 5-0 την αντίπαλο του και έκαναν τον επαναληπτικό του Καζακστάν διαδικαστική υπόθεση. Οκτώ νίκες στα εννιά επίσημα ματς που έχουν δώσει για τη νέα σεζόν έχει η φιλοξενούμενη και δείχνει πόσο φορτσάτη έχει ξεκινήσει. Στοιχηματικά το ματς δεν θα μας απασχολήσει, αφού η Αστάνα δεν έχει ελπίδες.
- ΠΕΡΣΕΠΟΛΙΣ – ΑΛ ΑΧΛΙ (ΣΑ)
Πρώτο ματς για τη φάση των «8». Αμφότερες στις πρώτες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων τους, με Ευρωπαίους προπονητές στους πάγκους τους που ξέρουν καλύτερα να διαχειρίζονται τέτοια ματς. Η έδρα δεν μπορεί να δώσει κάποια ώθηση στους Ιρανούς, αφού λόγω τις σχέσεις των δύο χωρών το ματς θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο στο Ομάν. Περιμένουμε κλειστό ματς με πολλές μάχες, δίκαιο το under 2,25, αποτελεί επιλογή αν κάποιος θέλει να μπλέξει με το συγκεκριμένο παιχνίδι.
- ΛΟΡΙΑΝ – ΛΑΝΣ
Μικρά βήματα προόδου για την Λοριάν που αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Κόντρα στην Κλερμόν δεν έδωσε δικαιώματα και κέρδισε με 0-2 (59’,63’), τα γκολ πέτυχαν ο ταλαντούχος φορ Μπουάνγκα (4/2) με κοντινό πλασέ και ο ανερχόμενος αμυντικός Σελεμανί (3/1) με απευθείας εκτέλεση φάουλ. ’’Δώσαμε βαρύτητα στην άμυνα. Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι γιατί η αντίπαλος ήταν καλά οργανωμένη.’’ είπε ο τεχνικός της Λαντρό. Χωρίς προβλήματα.
Δραματική η κατάσταση στην Λανς έφτασε τις τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Στο τελευταίο αγώνα κόντρα στην Μπρεστ (2-4) ήταν τραγική και δεν άξιζε κάτι. Το αίτημα του κόσμου για αλλαγή προπονητή ικανοποιήθηκε την Κυριακή, ο Γάλλος τεχνικός Καζανοβά αποτελεί παρελθόν και στην θέση του βρίσκεται πλέον ο Ερίκ Σικορά, προπονητής της ερασιτεχνικής ομάδας του συλλόγου από το 2013 και παλαίμαχος αμυντικός της. ’’Καταστροφικό ξεκίνημα. Η κατάσταση είναι πολύ απογοητευτική και πρέπει να ανακάμψουμε γρήγορα.’’ είπε ο πρόεδρός της Ζερβέ Μαρτέλ. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ της Τσβετίνοβιτς.
Βρίσκει τα πατήματα της η Λοριάν που παραμένει αήττητη σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αλλάζει σελίδα η Λανς με τον νέο προπονητή, ωστόσο τα προβλήματα δεν έχουν διορθωθεί. Νo Βet.
- ΚΟΝΓΚΣΒΙΝΓΚΕΡ – ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ
Η Κονγκσβίγκερ (3-2-5 εντός) απέχει επτά πόντους από τα μπαράζ και αν συνεχίσει να παίζει όπως στα δύο τελευταία ματς (6-1 τη Γερβ και 3-2 την Ασάνε) θα σωθεί σχετικά εύκολα και γρήγορα (απομένουμε ακόμα εννέα αγωνιστικές). Η Μπόντο Γκλιμτ (6-2-2 εκτός) είναι η πρωτοπόρος, απέχει εννιά βαθμούς από την τρίτη θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ και έχει το προβάδισμα για τον τίτλο και την απευθείας άνοδο. Σερί εννέα αήττητων αγώνων (7-2-0) και δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Καμία αξία στο 1,80 του διπλού, θέλαμε να πάμε με τα πολλά γκολ, όμως με η γραμμή στο 3,25 είναι απαγορευτική, τουλάχιστον πριν την έναρξη του αγώνα.
- ΝΑΝΣΙ – ΟΡΛΕΑΝ
Η Νανσί έπιασε καλή απόδοση κόντρα στην Σοσό, δεν είχε όμως διάρκεια και συμβιβάστηκε με την ισοπαλία (2-0). Καταιγιστική στο πρώτο τέταρτο, πέτυχε δύο τέρματα (12’,15’) μετά ήταν φοβισμένη ενώ κλείστηκε και δέχθηκε δύο τέρματα (18’,87’). ’’Αντισταθήκαμε όσο μπορούσαμε. Τα γκολ της ισοφάρισης ήταν τυχερά, οι αντίπαλοι όμως ίσως άξιζαν να σκοράρουν σε άλλες στιγμές του αγώνα.’’ είπε ο τεχνικός της Κορέα. Εξέτισε ο καλός μέσος Μαρσετί. Αμφίβολος ο βασικός κίπερ Ασεμπέ.
H Ορλεάν διέσυρε με 1-3 την Οσέρ στο Αμπέ Ντεσάμπ. Είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος, έκανε το 0-2 (25’,35’) από χτυπήματα κόρνερ ενώ πριν την ανάπαυλα ο αμυντικός της Μπουμπί χρεώθηκε αυτογκόλ (43’). Στο δεύτερο ημίχρονο γλίτωσε το 2-2 (54’) μετά όμως πήρε πάλι τα ινία του παιχνιδιού πετυχαίνοντας και τρίτο τέρμα με τον έμπειρο μέσο Σισοκό (57’). Παραμένει αμφίβολος ο φορ Γκιέ Γκιέ.
Υπερβολικές οι αποδόσεις του διπλού για την Ορλεάν που δεν έχει δώσει δικαιώματα. Ασφαλέστερη επιλογή το Χ2 στο 2,10 (Bet365).
- ΓΚΑΖΕΛΕΚ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 93
Δίκαια νίκη για την Γκαζελέκ κόντρα στην Κεβιγί (1-0). Πρόβλημα διαπιστώθηκε για ακόμη ένα παιχνίδι στην επίθεση αφού η ομάδα του Καρτιέ σπαταλούσε πολλές ευκαιρίες χωρίς να βρει δίχτυα, η υπεροχή της ήταν ξεκάθαρη όμως το 1-0 έγινε με αυτογκόλ στο 74’. ’’Βάση ευκαιριών αξίζαμε τους τρεις βαθμούς. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο γρήγοροι και πιο αποφασιστικοί.’’ είπε ο Γάλλος τεχνικός της. Την Τρίτη υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα για το Λιγκ Καπ και η διοίκηση έριξε τις τιμές των εισιτηρίων στα δύο ευρώ. Αναμένεται επίσης να τοποθετηθεί καινούργιο γρασίδι στο γήπεδο της αμέσως μετά τον αγώνα κυπέλλου, θα χρειαστούν περίπου έντεκα μέρες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και το συνολικό κόστος θα είναι περίπου τριακόσιες χιλιάδες ευρώ. Παραμένουν αμφίβολοι ο στόπερ Ουντοτζί και ο μέσος Μυλυμπά.
O Ερυθρός Αστέρας επιβλήθηκε με 2-0 της Μαρσέιγ Κονσολά. Είχε εύκολο έργο και δεν αντιμετώπισε προβλήματα, τα γκολ πέτυχαν ο έμπειρος μέσος Σιλβέστρ με δυνατό σουτ εντός μεγάλης περιοχής (8’) και ο ποιοτικός μεσοεπιθετικός Μιρσί με πέναλτι (40’). Πρώτη νίκη στο αγαπημένο γήπεδο των παικτών και των φιλάθλων της Σταντ Μπαουέρ μετά την αποχώρηση από το Ζαν Μπουέν. ’’Κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο.’’ είπε ο τεχνικός της Ρεζίς Μπυάρ. Χωρίς σημαντικά προβλήματα.
Θα εκμεταλλευτούμε το καλό μομέντουμ των δύο ομάδων επιλέγοντας το αμφίσκορο στο 1,90 (Bet365).
- ΤΟΥΡ – ΧΑΒΡΗ
Βαρύ το κλίμα στην Τουρ μετά την ήττα με 2-1 στην Νιόρ αφού η ομάδα παρέμεινε κολλημένη στο πάτο του βαθμολογικού πίνακα χωρίς βαθμό. Θετικό είναι ότι αντέδρασε μετά το 1-0 (43’) ισοφαρίζοντας στο 63’ με τον μπακ Μιγκέλ αλλά σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζε ικανή να διατηρήσει το αποτέλεσμα. Το άγχος και η έλλειψη εμπιστοσύνης ήταν βασικά προβλήματα των παικτών της που βγήκαν στην επιφάνεια κυρίως στο τελευταίο ημίωρο. Στο 76’ γράφτηκε ο επίλογος με πέναλτι. Η ομάδα ενισχύθηκε επιθετικά με τον ταλαντούχο φορ Τσιμπούμπου που αγωνίζονταν πέρσι στην Γκαζελέκ και άφησε θετικές εντυπώσεις (26/6). Χωρίς προβλήματα.
Φορμαρισμένη η Χάβρη νίκησε δύσκολα την Βαλενσιέν με 1-0. Ζορίστηκε αλλά είχε πάντα τον έλεγχο του αγώνα ενώ σε πολλές περιπτώσεις ήταν πολύ άστοχη (χαμένο πέναλτι στο 42’). Η λύση τελικά ήρθε από τον πάγκο, ο προπονητής της Τανσό πέρασε στο παιχνίδι τον φορ Ματετά (81’) ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα σκόραρε με ωραία ατομική ενέργεια (86’). ’’Φοβόμουν ότι θα μας επηρέαζε αρνητικά το χαμένο πέναλτι. Έκανα λάθος, είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη.’’ είπε ο Γάλλος τεχνικός της. Τιμωρημένος ο βασικός μέσος της Γιουγκά.
Δύσκολα θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα η αδύναμη Τουρ. Ο τεχνικός της Χάβρης δήλωσε πως το κύπελλο είναι στους στόχους της ομάδας. Ασιατικό διπλό -0,25 στο 2,00 (Bet365).
- ΠΑΡΙ – ΚΛΕΡΜΟΝ
H Παρί ηττήθηκε δίκαια με 2-0 από την Αζαξιό στην Κορσική. Έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο αλλά δεν πέτυχε γκολ. Στο δεύτερο μέρος όμως ήταν ανύπαρκτη, δέχθηκε το 1-0 με πέναλτι (64’) και το δεύτερο τέρμα σε αντεπίθεση (81’), ενώ τέλειωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του αμυντικού της Λιμποΐ. ’’Μας έλειπαν περισσότερα πράγματα από την εμπειρία.’’ είπε ο τεχνικός της Μερκαντάλ. Εκτός ο βασικός φορ Ακισί και οι βασικοί μέσοι Κερούς και Ντελέν.
Η Κλερμόν έπαιξε με πάθος κόντρα στην καλά οργανωμένη Λοριάν αλλά ηττήθηκε με 0-2 (59’,63’). Στις μετρημένες ευκαιρίες που είχε για γκολ ήταν εξαιρετικά άστοχη, ενώ στο δεύτερο μέρος έκανε πολλά αμυντικά λάθη που τα εκμεταλλεύτηκε η αντίπαλος. Επιστρέφει μετά από καιρό στην αποστολή ο ταλαντούχος φορ Ντυζιμόν, χωρίς σημαντικά προβλήματα.
Με αρκετούς αναπληρωματικούς θα αγωνιστεί η Παρί σύμφωνα με τον τεχνικός της Μερκαντάλ. Η Κλερμόν δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο μακριά από την έδρα της, ενώ η Ντιάκρ υπολογίζει πλέον στο αστέρι της Ντυζιμόν. Ασιατικό διπλό +0,25 στο 1,82 (Bet365).
- ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΙΠΣΟΥΙΤΣ
Δεύτερος γύρος του αγγλικού Λιγκ Καπ, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, πέναλτι. Δεύτερη ήττα σε ισάριθμα πρώτα παιχνίδια για την Πάλας, το ξεκίνημα του Ντε Μπουρ στην Πρέμιερ Λιγκ μόνο θετικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Παρουσιάστηκε βελτιωμένη αμυντικά κόντρα στη Λίβερπουλ (1-0), όμως δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική και εξακολουθεί να αναζητεί το πρώτο της γκολ στη σεζόν. Η Ίπσουιτς έδωσε συνέχεια στο ονειρεμένο ξεκίνημα (4/4 στο πρωτάθλημα), επικρατώντας με 2-0 της Μπρέντφορντ σε ένα ματς που δέχτηκε πίεση αλλά διαχειρίστηκε άψογα, φτάνοντας τελικά σε μια σχετικά άνετη νίκη. Το μομέντουμ ευνοεί ξεκάθαρα τους φιλοξενούμενους και η αλήθεια είναι πως τα σετ (10,00+ το διπλό) δεν έχουν λογική, ωστόσο η Πάλας έχει ανάγκη ένα καλό αποτέλεσμα και δεν πιστεύουμε ότι θα αδιαφορήσει σήμερα. Προτιμότερο το πάσο από την κόντρα.
- ΜΑΡΙΜΠΟΡ – ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΙΡ-ΣΙΒΑ
Στο πρώτο ματς στο Ισραήλ η Χάποελ Μπερ Σεεβά ήταν αρκετά καλύτερη και το ισχνό 2-1 την αδικεί, έφτιαξε πολλές ευκαιρίες και δικαιούταν πιο καθαρό σκορ πρόκρισης. Από το ημίχρονο το συγκεκριμένο σκορ, στην επανάληψη η Μάριμπορ έπαιξε κυρίως άμυνα και έδειξε σχετικά ικανοποιημένη με το σκορ. Στο Μάριμπορ τα πράγματα περιμένουμε να είναι αντίθετα, αφού τώρα οι Σλοβένοι πρέπει να επιτεθούν και να αφήσουν αναγκαστικά περισσότερους χώρους στους φιλοξενούμενους. Μοιρασμένο το σετ, δεν θα μπλέξουμε, περιμένουμε πάντως μεγάλη μάχη.
- ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ
Η Σεβίλλη στο πρώτο ματς στην Τουρκία πήραν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης με την εκτός έδρας νίκη με 2-1, παρότι ισοφαρίστηκαν στο 64’. Ήταν καλύτεροι από τους Τούρκους και δίκαια κέρδισαν, πλέον το έργο τους στην Ισπανία αναμένεται αρκετά πιο εύκολο, απέναντι σε μία ομάδα που πρέπει να ψάξει το 0-2. Η εμπειρία, η ποιότητα και οι χώροι που θα βρει η Σεβίλλη μας οδηγούν στον άσο, αλλά στο 1,45-1,50 δεν βρίσκουμε ιδιαίτερη αξία.
- ΝΙΣ – ΝΑΠΟΛΙ
Καταιγιστικοί ήταν οι Ναπολιτάνοι στο πρώτο ματς, όταν και πήραν προβάδισμα πρόκρισης με τη νίκη με 2-0. Είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, τις φάσεις και θα μπορούσαν να κερδίσουν και με μεγαλύτερο σκορ. Στο 79’ δύο παίκτες της Νις (Πλέα και Κοζιέλο αποβλήθηκαν και θα λείψουν). Αμφότερες έρχονται από εύκολες και δίκαιες νίκες στα πρωταθλήματα τους, 2-0 την Γκινγκάμπ η Νις και 1-3 τη Βερόνα η Νάπολι. Χαμηλό το 1,80 του διπλού, αλλά δεν θα στηρίξουμε τους γηπεδούχους που θα πρέπει να ανοιχτούν από νωρίς. Σκέψη μας το αμφίσκορο αλλά δεν ξεπερνάει κάπου το 1,70.
- ΡΙΕΚΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στο πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός πήρε δίκαιη νίκη με 2-1 με παράξενο τρόπο, με τυχερό γκολ του Ρομαό στο 92’. Είχε μείνει πίσω στο 41’, ενώ θα έπρεπε μέχρι τότε να ήταν μπροστά στο σκορ, αφού είχε τις περισσότερες φάσεις στον αγώνα και γενικότερα την υπεροχή, είχε κλείσει στα καρέ της τη Ριέκα και δημιουργούσε ευκαιρίες. Ίδιο το σκηνικό και στην επανάληψη, απ’ όταν μπήκε ο Φορτούνης βελτιώθηκε αρκετά και έκανε την ανατροπή. Οι Κροάτες έκαναν νίκη στο πρωτάθλημα μετά από δύο σερί ήττες με 2-1 επί της Λοκομοτίβ με ανατροπή μετά το 80’, έτσι η ομάδα του Κεκ πήρε ψυχολογία ενόψει του μεγάλου ματς με τον Ολυμπιακό. Περιμένουμε σκληρό παιχνίδι από τους Κροάτες, οι ερυθρόλευκοι θα βρουν περισσότερους χώρους απ’ ότι στο πρώτο ματς και μπορούν να σκοράρουν πιο εύκολα. Το DNB των φιλοξενούμενων στο 1,80 αποτελεί την επιλογή μας.
- Μ. Κ. ΝΤΟΝΣ – ΣΟΥΟΝΣΙ
Σεφτέ στη σεζόν έκανε η ΜΚ Ντονς, πανηγύρισε τους πρώτους της βαθμούς αλλά και το πρώτο φετινό γκολ στο 1-0 επί της Τζίλιγχαμ. Η Σουόνσι έμεινε ως το 80’ στο εντός έδρας ματς με τη Γιουνάιτεντ (0-1 ως τότε), στη συνέχεια όμως ανοίχτηκε και το πλήρωσε δεχόμενη τρία τέρματα σε τέσσερα λεπτά για το τελικό 0-4. Δεν έχει ακόμα γκολ στη σεζόν, το Σάββατο ακολουθεί σημαντικό εκτός έδρας ματς με την Πάλας. Υπάρχουν προϋποθέσεις για κόντρα στο ματς, τα σετ ωστόσο είναι καλά ζυγισμένα, δεδομένης της δυσκολίας που βγάζουν στο γκολ αμφότερες το under δείχνει να έχει προβάδισμα.
- ΚΑΡΝΤΙΦ – ΜΠΕΡΤΟΝ
Φοβερή και τρομερή στο ξεκίνημα η Κάρντιφ, έκανε το 4/4 περνώντας με 1-2 από την έδρα της αήττητης μέχρι το Σάββατο Γουλβς και παραμένει στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ. Η Μπέρτον από την πλευρά της πήρε τους πρώτους της βαθμούς για φέτος, επικρατώντας με 2-1 της Μπέρμιγχαμ. Προπονητής που παραδοσιακά δε δίνει μεγάλη βάση στο Λιγκ Καπ ο Γουόρνοκ της Κάρντιφ, η Μπέρτον οφείλει φέτος να έχει προτεραιότητα την παραμονή, αντιστοιχηματικό ζευγάρι.
- ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. – ΛΕΣΤΕΡ
Το εντός έδρας απόλυτο (3/3, το ένα για το Λιγκ Καπ) διατήρησε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ χάρη στη νίκη της στο ντέρμπι με την Μπάρνσλεϊ, εκτός έχει 2/2 ήττες χωρίς καν να σκοράρει, παίζοντας πάντως κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους (Μίντλεσμπρο, Κάρντιφ). Η Λέστερ έκανε σεφτέ στη σεζόν, αυτή τη φορά η καλή της εμφάνιση ανταμείφθηκε με βαθμούς μετά το άνετο 2-0 επί της Μπράιτον. Ισχυρή εντός η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η Λέστερ όμως είναι ποιοτικότερη ομάδα και έχει αποκτήσει το ύψος να περνάει από τέτοιες έδρες. Σωστά τα σετ με το διπλό λίγο κάτω από το 2,00, δε θα ασχοληθούμε.
- ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ – ΤΣΑΡΛΤΟΝ
Δίκαιη ήττα για τη Νόριτς στο τελευταίο, δεν άξιζε κάτι περισσότερο στο 4-2 από την Άστον Βίλα. 1-1-2 ως τώρα στη σεζόν με τα αμυντικά κενά να είναι εμφανή. Στον πρώτο γύρο του Λιγκ Καπ κατέβασε ανταγωνιστική 11άδα. Άμεση επιστροφή στις νίκες για την Τσάρλτον μετά την πρώτη ήττα της σεζόν (3-0-1 μετρώντας και το Λιγκ Καπ), επικράτησε καθαρά με 4-1 της Νορθάμπτον. Δείχνει σημάδια βελτίωσης σε σχέση με την περσινή μετριότατη ομάδα, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στη Νόριτς, που έδειξε να υπολογίζει το θεσμό. Πάσο.
- ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ – ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ
Από σπουδαία νίκη έρχεται η Άκρινγκτον, επικράτησε της δυνατής φέτος Μάνσφιλντ με 2-1. Τρίτη νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια (το ένα με την Πρέστον για το Λιγκ Καπ), συνολικά μετράει 4/4 GG & over 2,5. Με τη γνωστή συνταγή από την άλλη η Γούεστ Μπρομ έκανε το 2/2 στη σεζόν, περνώντας από την έδρα της Μπέρνλι με 1-0, με το γκολ να έρχεται στη μοναδική on target τελική της. Στα κύπελλα (ειδικά στο Λιγκ Καπ) ο Πιούλις διαχρονικά προχωράει σε ροτέισον. Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποιούν αμφότερες, η Άκρινγκτον όμως περιμένουμε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο θεσμό, είναι ισχυρή στην έδρα της και θα ψάξει την υπέρβαση κόντρα σε μια ομάδα Πρέμιερ Λιγκ, στο 4,50 ο DNB άσος έχει αξία.
- ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΣΚΑΝΘΟΡΠ
Δεύτερη εκτός έδρας αποτυχία για τη Μίντλεσμπρο, δεν κατάφερε να φύγει με βαθμούς από το Νότιγχαμ, χάνοντας με 2-1 από τη Φόρεστ. Μπροστά στο κοινό της πάντως έχει το απόλυτο (2/2) χωρίς να δεχτεί γκολ. Το πρώτο της τρίποντο πανηγύρισε από την άλλη η Σκάνθορπ (1-2-0), επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Όξφορντ. Δυνατή, τουλάχιστον εντός έδρας, δείχνει στο ξεκίνημα η Μπόρο, ακόμα και αλλαγές να κάνει έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Κανένα νόημα στο 1,50 πάντως, σε τέτοιες διοργανώσεις οι εκπλήξεις καραδοκούν.
- ΚΠΡ – ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ
Το 3/3 εντός έδρας (το ένα για το Λιγκ Καπ) έκανε το Σάββατο η ΚΠΡ, χάρη στη νίκη της με 2-1 επί της Χαλ. Η Μπρέντφορντ από την άλλη έδωσε συνέχεια στο πολύ κακό ξεκίνημα χάνοντας με 2-0 από την Ίπσουιτς, μετράει αισίως 0-1-3 στο πρωτάθλημα και έχει μείνει ουραγός. Μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου είναι το παιχνίδι, το μομέντουμ σαφώς ευνοεί την ΚΠΡ, όμως η Μπρέντφορντ δεν είναι τόσο κακή όσο δείχνουν τα αποτελέσματα της και θα ψάξει μια νίκη ψυχολογίας στο ντέρμπι, καλύτερα να μην μπλέξουμε.
- ΦΟΥΛΑΜ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ
Συνεχίζει να απογοητεύει η Φούλαμ (0-3-1), μετά το ξεκίνημα με τρεις ισοπαλίες ήρθε η πρώτη ήττα της χρονιάς στο 0-1 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Η Μπρίστολ Ρόβερς πήρε τους πρώτους φετινούς βαθμούς της (1-0-2) χάρη στο 2-3 επί της Μπέρι, παιχνίδι στο οποίο ήταν καλύτερη (μπροστά με 0-3 ως το 90’) και κέρδισε δίκαια. Πήραν ψυχολογία οι φιλοξενούμενοι από την πρώτη νίκη της σεζόν, όμως η αμυντική τους αστάθεια (έχουν δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς) δε μας επιτρέπει να τους εμπιστευθούμε στην έδρα της ποιοτικότερης Φούλαμ. Πολύ ψηλά και οι γραμμές στα γκολ, πάμε παρακάτω.
- ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΜΠΑΡΝΕΤ
Δεύτερη ήττα με το ίδιο σκορ (2-0) για την Μπράιτον, θύτης αυτή τη φορά η Λέστερ. Δεν άξιζε κάτι παραπάνω, από τα πρώτα δείγματα είναι εμφανές πως της λείπει η ποιότητα για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της Πρέμιερ. Η Μπάρνετ έρχεται από τη χειρότερη ως τώρα εμφάνιση και πρώτη φετινή ήττα, δικαιότατο το 1-0 από την Κρου. Το επίπεδο της Πρέμιερ είναι υψηλό, όμως κόντρα στην Μπάρνετ η Μπράιτον έχει την ευκαιρία να τονώσει την ψυχολογία της με ένα καθαρό αποτέλεσμα, 1 & NG και 1 & under 3,5 δείχνουν λογικές επιλογές.
- ΛΙΝΤΣ – ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΚΑΟΥΝΤΙ
Νίκη μετά από δύο σερί 0-0 για τη Λιντς (2-2-0), έκανε πολύ επαγγελματική εμφάνιση στο Σάντερλαντ φεύγοντας με το διπλό (0-2). Είχε μια σημαντική εξέλιξη στα μεταγραφικά, καθώς έχασε τον περσινό αρχισκόρερ της Τσάμπιονσιπ, Γουντ (27 γκολ, πήγε με 15 εκ. στην Μπέρνλι), πλέον είναι σε αναζήτηση επιθετικού. Η Νιούπορτ έρχεται από σπουδαίο διπλό στην έδρα της Κόβεντρι (0-1), είναι εντυπωσιακό ότι παραμένει αήττητη (2-2-0 σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ) παρότι παίζει όλα της τα παιχνίδια εκτός έδρας λόγω ανετοιμότητας του γηπέδου της. Σκληρό καρύδι αποδεικνύεται ως τώρα η Νιούπορτ, η Λιντς όμως είναι διαφορετικό επίπεδο και δύσκολα θα την πατήσει. Κανένα ενδιαφέρον βέβαια στον πολύ χαμηλό άσο.
- ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ
Επιστροφή στις ήττες για την Μπέρμιγχαμ μετά από δύο αγωνιστικές (1-1-0), δεν άξιζε κάτι παραπάνω στο ματς με την Μπέρτον (2-1). Η Μπόρνμουθ από την πλευρά της μπήκε πολύ άσχημα στη σεζόν, γνωρίζοντας δύο ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια, κόντρα μάλιστα σε βατούς αντιπάλους. Στο τελευταίο έχασε εντός έδρας με 0-2 από τη Γουότφορντ, η πολύ κακή εικόνα προβληματίζει περισσότερο και από τα αποτελέσματα. Έχει νόημα το 1Χ στο 1,70+, αλλά θα το αφήσουμε καθώς η Μπόρνμουθ μπορεί να ψάξει αντίδραση μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
- ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ – ΧΑΛ
Από το εντυπωσιακό 3-3 με την Μπλάκπουλ έρχεται η Ντονκάστερ, σε ματς που πήρε προβάδισμα τρεις φορές αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο. Τρίτο σερί ματς που σκοράρει τρία γκολ (όλα GG & over 3,5), στην άμυνα εντοπίζονται τα προβλήματα μέχρι στιγμής. Η Χαλ δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς στην έδρα της ΚΠΡ (2-1), μένοντας έτσι για δεύτερο σερί ματς με άδεια χέρια. Μετράει 4/4 GG ως τώρα, 3/4 ήταν και over 2,5. Πολύ περίεργα τα σετ με την Ντονκάστερ, που αγωνίζεται μια κατηγορία πιο κάτω, φαβορί του 2,00, δε θα ασχοληθούμε με σημείο, το over 2,5 στο 1,85 μοιάζει καλή επιλογή.
- ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΓΟΥΙΓΚΑΝ
Έσπασε το ρόδι για φέτος η Άστον Βίλα, πρώτο τρίποντο μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες (0-1-2) χάρη στο 4-2 επί της Νόριτς. Δίκαιο το αποτέλεσμα, το είχε ανάγκη ο Μπρους για να αισθανθεί πιο άνετα στη θέση του. Η Γουίγκαν έδωσε συνέχεια στο άψογο ξεκίνημα της, έκανε το 3/3 επικρατώντας με 0-2 της Όλνταμ. Εξαιρετική εμφάνιση, στο 16’ είχε ήδη διαμορφωθεί το τελικό σκορ, δείχνει από νωρίς ότι έχει την ποιότητα να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Αυτοσκοπός και για τις δύο ομάδες φέτος είναι η άνοδος, η μεν Βίλα έχει τηλεοπτικό παιχνίδι την Παρασκευή, για τη δε Γουίγκαν ακολουθεί μεγάλο ματς με την Πόρτσμουθ. Λογικό να έχουν περισσότερο το νου τους εκεί, δε θα μπλέξουμε στο μεταξύ τους.
- ΚΑΡΛΑΪΛ – ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ
Απόλυτα πειστική εμφάνιση το Σάββατο από την Καρλάιλ, επιβλήθηκε με 3-0 της Τσέλτεναμ, σε ματς που είχε καθαρίσει από το πρώτο 20λεπτο. Δείχνει να βρίσκει τα πατήματα της (δεύτερη σερί νίκη ενώ είχε προηγηθεί και η πρόκριση επί της Φλίτγουντ στο Λιγκ Καπ), το παιχνίδι με τη Σάντερλαντ το περιμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό οι οπαδοί της. Η Σάντερλαντ από την πλευρά της έρχεται από την πρώτη της ήττα στη σεζόν (0-2 από τη Λιντς), το Λιγκ Καπ είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουν ανάσες οι βασικοί της, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει σε όλα τα παιχνίδια ως τώρα. Σε καλή κατάσταση η Καρλάιλ, θέλει το μπαμ κόντρα σε μια ομάδα με το ειδικό βάρος της Σάντερλαντ, στο 4,50 ο άσος αξίζει το ρίσκο.
- ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ
Νέα δυνατή εμφάνιση από τη Γουότφορντ, μετά το 3-3 της πρεμιέρας με τη Λίβερπουλ πέρασε δικαιότατα με 0-2 από την έδρα της Μπόρνμουθ. Η Μπρίστολ Σίτι από την άλλη έμεινε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς τρίποντο (0-2-1), κολλώντας στο εντός έδρας 0-0 με τη Μίλγουολ. Την Παρασκευή φιλοξενεί την Άστον Βίλα σε τηλεοπτικό παιχνίδι. Πολύ πειστικά τα πρώτα δείγματα της Γουότφορντ, παρά το πιθανό ροτέισον έχει την ποιότητα να περάσει το εμπόδιο της Μπρίστολ Σίτι, που θα έχει και το ματς της Παρασκευής στο μυαλό της. Αδιάφορο πάντως το 1,60 του άσου.
- ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ – ΝΤΕΡΜΠΙ
Παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του Λιγκ Καπ, η πρώτη απόπειρα πριν από 15 μέρες εγκαταλείφθηκε λόγω βροχής. Παρότι η Ντέρμπι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, το ματς θα ξεκινήσει από την αρχή. Από δεύτερη διαδοχική κακή εμφάνιση και ήττα έρχεται η Γκρίμσμπι (1-0-2), δεν άξιζε τίποτα περισσότερο στο 3-1 από τη Στίβενεϊτζ. Η Ντέρμπι από την άλλη δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό, πήρε δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο περνώντας με 1-2 από το Μπόλτον. Πατούν καλύτερα οι φιλοξενούμενοι, το 1,57 του διπλού βεβαίως δεν αφήνει πολλά περιθώρια, θα κρατήσουμε αποστάσεις.
- ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ
Η Ρέντινγκ έρχεται από ήττα με 1-0 από την Πρέστον, δεν έπαιξε καλά και δεν άξιζε τίποτα παραπάνω από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η Μίλγουολ δεν έχει αρχίσει καλά τη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, καθώς μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχει μόλις δύο βαθμούς. Στο 0-0 έμεινε στο πιο πρόσφατο με την Μπρίστολ Σίτι εκτός έδρας, μετά το 3-4 από την Ίπσουιτς σ’ ένα ματς ροντέο. Έπαιξε καλά στο Μπρίστολ και θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη. Δίκαιο δείχνει το σετ, περιμένουμε κλειστό ματς, με πιθανό σενάριο την ισοπαλία.
- ΜΠΟΛΤΟΝ – ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.
Σε μέτρια κατάσταση η Μπόλτον, έρχεται από ήττα με 1-2 από την Ντέρμπι, ματς που μείωσε στο τέλος και ουσιαστικά έχασε καθαρά και απόλυτα δίκαια. Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ έρχεται από σημαντικό διπλό με 1-0 επί της Φούλαμ και επέστρεψε μετά από δύο ισοπαλίες στις νίκες. Το διπλό στο 2,10 δεν έχει κανένα νόημα, αλλά η Μπόλτον δεν είναι καλά για να τη στηρίξουμε.
- ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ – ΡΕΜΣ
Με καθαρά αμυντικό σύστημα παρατάχθηκε η Βαλενσιέν στην Χάβρη, πιέστηκε πολύ και τελικά ηττήθηκε με σκορ 1-0. Επιθετικά ήταν νεκρή, στο 43’ την γλύτωσε ο εξαιρετικός κίπερ της Περκίς αποκρούοντας πέναλτι όχι όμως και στο 86’ όταν νικήθηκε από τον αντίπαλο επιθετικό. ’’Αμυνθήκαμε πάρα πολύ, ενώ στην επίθεση ήμασταν ντροπαλοί. Δίκαιη ήττα.’’ είπε ο αμυντικός της Νεστόρ. Παραμένει εκτός ο στόπερ Κανταρί. Εκτός ο βασικός αμυντικός Νεστόρ και ο επιθετικός Ρομίλ.
Σε εξαιρετική κατάσταση η Ρεμς διέλυσε με 3-0 την Μπουργκ Περονέ. Αναγνωριστικό πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους χωρίς πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος υπέταξαν την αντίπαλο, ενώ σκόραραν τρεις διαφορετικοί παίκτες (48’,50’,52’). ’’Ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι.’’ είπε ο τεχνικός της Γκιόν. Χωρίς προβλήματα.
Οι ’’Αθηναίοι’’ είναι πολύ σοβαροί εντός έδρας, θα προσέξουν πρώτα την άμυνα. Εκτός έδρας η Ρεμς πετυχαίνει δύσκολα γκολ. 1Χ στο 1,75 (Bet365).
- ΜΠΡΑΖΙΛ ΠΕΛΟΤΑΣ – ΓΚΟΪΑΣ
Η Μπραζίλ ντε Πελότας (5-2-3 εντός) σταμάτησε τις καλές εμφανίσεις με το 1-4 από την Λοντρίνα, ματς που δεν έπαιξε καθόλου καλά και δίκαια ηττήθηκε με αυτό το βαρύ σκορ. Πλέον απέχει τέσσερις πόντους από την επικίνδυνη γραμμή και δεν μπορεί να είναι ήσυχη. Σε ακόμα χειρότερη θέση φαίνεται να είναι η Γκοϊας (3-2-5 εκτός), που μπορεί να έχει βαριά φανέλα και καλό ρόστερ, όμως απέχει μόλις δύο πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πήρε ισοπαλία με την Αμέρικα Μινέιρο με 1-1, μέχρι να μείνει με παίκτη λιγότερο (48’) έπαιζε στα ίσια την αντίπαλο της, στη συνέχεια αρκέστηκε στην άμυνα και στον βαθμό. Με τη δυνατή έδρα της Πελότας θα ταχθούμε, το -0,25 στο 1,80 είναι δίκαιο.
- ΠΑΤΣΟΥΚΑ – ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ
H Πατσούκα (2-0-3) δεν είχε μπει καλά στη σεζόν, όμως μετά τις δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα με 2-1 επί της Τίγκρες εντός έδρας και επί της Μονάρκας εκτός, δείχνει ότι βρίσκει τα πατήματα της. Η Βερακούζ (2-1-2) είναι σε παρόμοια φάση, αφού μετά τις δύο σερί ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές είναι αήττητη (2-1-0) και ανέβηκε βαθμολογικά. Πιο πρόσφατο αποτέλεσμα το 1-1 με την Κερέταρο, δίκαιο σκορ παρότι ισοφαρίστηκε στο 90’. Προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά το 1,50 δεν έχει κανένα νόημα.
- ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ – ΚΡΙΣΙΟΥΜΑ
Η πρωτοπόρος Αμέρικα Μινέιρο (7-3-1 εντός έδρας) έμεινε στο 1-1 με την Γκοϊας, δεν έπαιξε άσχημα, θα μπορούσε να κερδίσει, αφού στα τελευταία 40’ έπαιζε με παίκτη παραπάνω και ήταν μόνιμα σε θέση επίθεσης. Παραμένει τιμωρημένος ο καλός επιθετικός Μπιλ (17 συμ./5 γκολ), έχει γίνει ένσταση για να πέσει η ποινή των εννιά αγωνιστικών. Η Κρισιούμα (3-4-4 εκτός) είναι στη μέση της βαθμολογίας. Στο 1-1 με την Οέστε έμεινε στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της, δεν έπαιξε ιδιαίτερα καλά και δεν άξιζε κάτι παραπάνω. Χαμηλός αλλά δίκαιος ο άσος στο 1,60.
- ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ – ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ
Πρώτο ματς για τη φάση των «16». Αργεντίνικος εμφύλιος λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η Τουκουμάν προκρίθηκε έπειτα από δύο νίκες επί της Οριέντε Πετρολέρο (2-3 και 3-0), όπως και η Ιντεπεντιέντε με δύο νικηφόρα ματς απέναντι στην Ικίκε (4-2 και 1-2). Καλύτερη ομάδα η φιλοξενούμενη, πιστεύουμε ότι δεν θα ηττηθούν στο πρώτο ματς, αλλά το -0,25 δεν έχει αξία, θέλαμε το DNB τους πάνω από το 1,70 για να το σκεφτούμε.
- ΑΤΛΑΣ – ΛΟΜΠΟΣ
Η Άτλας (2-0-3) μετά το καλό ξεκίνημα έχει τρεις συνεχόμενες ήττες και έχει προβληματίσει αρκετά. Βέβαια οι ήττες αυτές έχουν έρθει από ανώτερες ομάδες, κάτι που η Λόμπος (2-1-2) δεν είναι. Η οποία έρχεται επίσης από δύο συνεχόμενες ήττες και δεν κατάφερε να συνεχίσει το αήττητο σερί των πρώτων τριών αγώνων. Ο άσος του 1,90 δεν έχει μεγάλο νόημα, οριακά δίκαιος δείχνει.
- ΚΕΡΕΤΑΡΟ – ΤΙΧΟΥΑΝΑ
Η Κερέταρο (2-2-1) πήρε το 1-1 στη Βερακρούζ με γκολ στο 90’, δίκαιος πάντως βαθμός, αφού άσκησε πολύ πίεση και δικαιολογημένα σκόραρε στο τέλος. Η Τιχουάνα (1-1-3) μετά τις πρώτες τρεις σερί ήττες δείχνει να βρίσκει ρυθμό, καθώς μετά το 1-1 με την Πουέμπλα, πήρε εύκολη νίκη με 2-0 επί της Σάντος Λαγκούνα. Το +0,25 στο 1,85 για την Τιχουάνα είναι δίκαιο και αποτελεί σκέψη μας.
- ΠΟΥΜΑΣ – ΜΟΝΑΡΚΑΣ
Η Πούμας (2-0-3) μετά το σχετικά εύκολο και δίκαιο 2-0 επί της Λόμπος, ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Τίγκρες, παίζοντας άσχημα και θα μπορούσε να χάσει και με μεγαλύτερο σκορ. 17-1 τα σουτ και 68-32 η κατοχή, στατιστικά που λένε την απόλυτη αλήθεια. Η Μονάρκας ακόμα δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα (0-3-2). Δύο σερί ήττες στα πιο πρόσφατα με 1-2 από Κερέταρο και Πατσούκα. Δίκαιο το σετ, πάσο.