Blog Posts, Uncategorized

Μαν. Σίτι: Same as it ever was

Για ακόμα μια σεζόν το Betfellas.gr  σας προσφέρει τον πληρέστερο οδηγό στα ελληνικά για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, που βρίσκεται προ των πυλών. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, σε ένα κείμενο για κάθε ομάδα της Πρέμιερ.

 

 

 

Μεταγραφές*
Πήρε:

Ρόντρι (Ατλέτικο, 23, αμ. χαφ, 70 εκ.)
Ανχελίνο (Αϊντχόφεν, 22, αρ. μπακ, 12 εκ.)
Ζακ Στέφεν (Κολόμπους, 24, κίπερ, 8 εκ.)

 

Έδωσε:
Ντάγκλας Λουίς (Άστον Βίλα, 21, χαφ, 16,8 εκ.)
Φάμπιαν Ντελφ (Έβερτον, 29, χαφ, 9,5 εκ.)
Πάμπλο Μάρι (Φλαμένγκο, 25, στόπερ, 1,7 εκ.)
Βινσάν Κομπανί (Άντερλεχτ, 33, στόπερ, ελεύθερος)
Πάμπλο Μάρι (Φλαμένγκο, 25, στόπερ, 1,3εκ.)
Κάσερες, Μπρατάν (ελεύθεροι)
Μούριτς, Σάντλερ, Στέφεν, Ρόμπερτς, Παλαβέρσα (δανεικοί)

 

 

Πέρσι (1η): Συγκέντρωσε 98 βαθμούς (32-2-4), μέχρι και ο τελευταίος της ήταν απαραίτητος για να κρατηθεί τελικά πάνω από τη Λίβερπουλ, με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν ντεμαράζ στο φινάλε, οι «πολίτες» έκλεισαν τη σεζόν με 14 σερί νίκες για να φτάσουν στο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 6ο συνολικά της ιστορίας τους. Δίκαιος τίτλος, ήταν η καλύτερη ομάδα της λίγκας (1η επίθεση, 2η άμυνα), μόνο το Δεκέμβρη έχασε λίγο τη συγκέντρωση της  με 3 ήττες σε 4 ματς ενώ στο τέλος έβγαλε κάποιο άγχος (γεγονός όχι ξένο προς τις ομάδες του Γκουαρντιόλα απέναντι στην πίεση, η γκολάρα του Κομπανί στο 70’ την προτελευταία αγωνιστική κόντρα στη Λέστερ θα μνημονεύεται για χρόνια) αλλά τελικά κράτησε.

 

Κατέκτησε και όλους τους υπόλοιπους εγχώριους τίτλους (FA Cup, League Cup, Community Shield), απέτυχε όμως στον ίσως σημαντικότερο για εκείνη στόχο, το Champions League, όπου και αποκλείστηκε στους «8» από μια αγγλική ομάδα, την χωρίς Κέιν Τότεναμ (ο επαναληπτικός στο «Έμιρεϊτς» ήταν ένα από τα πολλά ιστορικά ματς που μας χάρισε πέρσι ο θεσμός), στα εκτός έδρας γκολ.

 

 

Προπονητής (Πεπ Γκουαρντιόλα, 2016): Τι καινούριο να γράψεις για τον Γκουαρντιόλα; Δεν ξέρω αν σας κάναμε σοφότερους τα προηγούμενα χρόνια, από πέρσι μέχρι σήμερα όμως δεν άλλαξε κάτι. Ο Πεπ πήρε ακόμα ένα πρωτάθλημα με το σύστημα του, έχασε ακόμα ένα Champions League με το σύστημα του και ετοιμάζεται για ακόμα μια καμπάνια που η ομάδα του θα παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και θα πρωταγωνιστήσει.

 

 

Ανάλυση: Υπεροπλία σε όλες τις γραμμές, με το κέντρο της να είναι για ακόμα μια σεζόν το πληρέστερο και βαθύτερο σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο Ρόντρι ήρθε να διαδεχθεί τον Φερναντίνιο, που αναμένεται πάντως και πάλι να βοηθήσει, είτε στο “6” είτε στην τελευταία γραμμή άμυνας.

 

Η αποχώρηση του μεγάλου αρχηγού Κομπανί αφαιρεί μια επιλογή στα στόπερ και κυρίως μια ηγετική φιγούρα στο γήπεδο, αλλά υπάρχουν αρκετές προσωπικότητες ικανές για να καλύψουν το κενό. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια οι επιδόσεις του Βέλγου ήταν σταθερά πτωτικές και οι παρουσίες του στην 11άδα όλο και λιγότερες, οπότε δεν φαίνεται να συντρέχει λόγος πανικού.

 

Ο Γκαμπριέλ Ζεζούς αποτελεί την ασφάλεια πίσω από τον 31χρονο Αγουέρο, για τον 33χρονο Νταβίντ Σίλβα υπάρχουν τουλάχιστον πέντε παίχτες ικανοί να γεμίσουν τα παπούτσια του σε μια αιφνίδια πτώση της απόδοσης του, αμφότεροι πάντως οι βετεράνοι των «πολιτών» πέρσι ήταν εξαιρετικοί. Ο Ντε Μπρούιν μετά από μια σεζόν που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς δείχνει πανέτοιμος,  όπως ίσως διαπιστώνετε διυλίζουμε τον κώνωπα ψάχνοντας να βρούμε ένα τρωτό στη δεύτερη 11άδα της Σίτι

 

Μοναδική πραγματική θέση που οι επιλογές του Γκουαρντιόλα ίσως δεν είναι παγκοσμίου επιπέδου είναι στα αριστερά της άμυνας, ο Μεντί είναι ασταθής και συχνός θαμώνας του ιατρικού δελτίου, ενώ ο Ζιντσένκο κατά συνθήκη μπακ. Ο νεοφερμένος Ανχελίνο μπορεί να αποτελέσει μια ακόμα λύση, αν και αγωνιστικά με τον τρόπο που παίζει η Σίτι δύσκολα φαίνεται κάποιο «κενό» στη θέση. Πιο πολύ πέρσι η Σίτι πόνεσε στα στημένα (9 από τα 23 γκολ που δέχθηκε στο πρωτάθλημα ήρθαν από «νεκρές μπάλες»), συνήθης επωδός για τις ομάδες του Γκουαρντιόλα, που κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ακόμα ένας κεντρικός αμυντικός.

 

(Απαραίτητη η υπενθύμιση πως η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος στην Πρέμιερ λήγει λίγο πριν την αυλαία του πρωταθλήματος, στις 8 Αυγούστου. Μετά από αυτή την ημερομηνία  οι ομάδες της Πρέμιερ δεν μπορούν ν αγοράσουν παίχτες, μπορούν όμως να πουλήσουν/δανείσουν σε λίγκες που το μεταγραφικό τους παράθυρο παραμένει ανοικτό. Απαραίτητο επίσης να σημειώσουμε ότι αυτό το preview, όπως και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, προετοιμάζονται και ανεβαίνουν αρκετές μέρες πριν τη λήξη των μεταγραφών, οπότε όσο και αν προσπαθήσουμε να προσομοιώσουμε τα τελικά ρόστερ των ομάδων, ακολουθώντας τα τελευταία νέα και φήμες, δεν είναι δυνατό να είμαστε απόλυτα ακριβείς σε όλες τις περιπτώσεις)

 

 

Συμπέρασμα: Το περσινό ήταν το πρώτο repeat ομάδας στην Πρέμιερ μετά από μια δεκαετία, τρία στη σειρά -από εποχή Πρέμιερσιπ και έπειτα- έχει καταφέρει να πάρει μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο,τιδήποτε όμως πέρα από ακόμα ένα πρωτάθλημα της Σίτι θα αποτελέσει (όχι μεγατόνων, αλλά σίγουρα αρκετά μεγάλη) έκπληξη. Η ομοιογένεια, το βάθος και η σιγουριά στο παιχνίδι της είναι τέτοια που της επιτρέπουν να αποδίδει στο ίδιο υψηλό επίπεδο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις και με ένα περιθώριο λάθος που μοιάζει τεράστιο.

 

Θα πρέπει κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες του Big-6 η Λίβερπουλ να πραγματοποιήσει και πάλι μια σχεδόν αλάνθαστη σεζόν για να απειλήσει τα σκήπτρα των «πολιτών», ενώ παράλληλα οι αστάθμητοι παράγοντες (ρέντα, τραυματισμοί) να είναι με το μέρος της. Ίσως σε μια κλειστή κούρσα την αρχή της άνοιξης με τη Σίτι μέσα στο κόλπο για το Champions League η δίψα για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά  να παίξει ψυχολογικά το ρόλο της, πιθανότερο όμως μοιάζει όταν φτάσουμε μέχρι εκεί ο τίτλος να έχει ήδη κριθεί.

 

 

Ωραία όλα αυτά Betol, κανά τζόγο θα παίξουμε όμως; 1,50-1,55 οι αποδόσεις κατάκτησης για τη Σίτι, δε θα μπορούσε να πληρώσει περισσότερο. Μένοντας πιστός στον 1ο κανόνα Betol «Μην ποντάρεις  ποτέ κάτι που αν χαθεί θα εκνευριστείς  περισσότερο από το ό,τι θα χαρείς αν τελικά βγει» θα απέφευγα την τοκογλυφία, ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Πρέμιερ, τα μάτια μας έχουν δει πολλά. Περισσότερη αξία βλέπω στο 2,25 (Bet365) του forecast Σίτι-Λίβερπουλ, περιμένοντας και τους «κόκκινους» ένα κλικ πάνω απ΄ τον ανταγωνισμό, βέβαια πέρσι το ίδιο στοίχημα το πληρωθήκαμε στο 4,50…

 

Προς αποφυγή οι παίχτες της Σίτι για την αγορά του πρώτου σκόρερ,  αφού τα γκολ τους κλασσικά θα μοιραστούν,  φτωχό και το 1,80 του Αγουέρο για πρώτος σκόρερ της ομάδας, πέρσι ο Στέρλινγκ τον πλησίασε αρκετά και φέτος η ψαλίδα είναι πιθανό να κλείσει περισσότερο.

 

*Οι τιμές είναι από το www.transfermarkt.com

 

Betol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *