Blog Posts

Μαν. Γιουν.: Let’s push things forward

Για ακόμα μια σεζόν το Betfellas.gr  σας προσφέρει τον πληρέστερο οδηγό στα ελληνικά για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, που βρίσκεται προ των πυλών. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, σε ένα κείμενο για κάθε ομάδα της Πρέμιερ.

 

 

 

Μεταγραφές*
Πήρε:
Άαρον Φαν-Μπισάκα (Κρίσταλ Πάλας, 21, δ. μπακ, 55 εκ.)
Ντάνιελ Τζέιμς (Σουόνσι, 21, αρ. εξτρέμ, 17εκ.)

 

Έδωσε:
Αντόνιο Βαλένσια (Λίγκα ντε Κίτο, 33, δεξί μπακ/χαφ, ελεύθερος)
Άντερ Χερέρα (Παρί, 29, χαφ, ελεύθερος)
Γουίλσον (ελεύθεροι)

 

 

Πέρσι (6η): Πέρασε από χίλια κύματα, η σεζόν ξεκίνησε με τον Μουρίνιο να κάνει με μισή καρδιά μια τελευταία προσπάθεια να αποκτήσει τον έλεγχο της ομάδας, η οποία σύντομα έπεσε -όπως και οι προηγούμενες- σε κενό, οι μουρμούρες και οι διαρροές από τα αποδυτήρια άρχισαν νωρίς, η εικόνα στο χορτάρι ήταν στην καλύτερη μέτρια και το 3-1 από τη Λίβερπουλ στις 16 Δεκέμβρη αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του “Special One”.

 

Η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον αγαπημένο του «Ολντ Τράφορντ» και σαφώς πιο ευχάριστο χαρακτήρα Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ελευθέρωσε με μιας την πίεση, λειτουργώντας ως η απαραίτητη ψυχολογική ντόπα ώστε η ομάδα να αποδώσει πιο κοντά στα αναμενόμενα επίπεδα. Ένα σερί 10-2-0 την έβαλε ξανά μέσα στο κόλπο της τετράδας για τα καλά, οι νίκες κόντρα σε Άρσεναλ και Τσέλσι στο κύπελλο προσέφεραν έξτρα αυτοπεποίθηση, ενώ ο Νορβηγός έδειξε πως έχει ακόμα έστω λίγη απ’ τη ρέντα που τον χαρακτήριζε και ως παίχτη, πετυχαίνοντας μια αρκετά τυχερή πρόκριση επί της ανώτερης αγωνιστικά Παρί στο Champions League.

 

Ο εκτεταμένος μήνας του μέλιτος κράτησε μέχρι τα μέσα Μάρτιου, 2-0 απ την Άρσεναλ, πικρός αποκλεισμός απ’ τη Γουλβς στο κύπελλο, προσγείωση στα ματς με τη Μπαρτσελόνα και ασθμαίνων τερματισμός (1-2-4) στην Πρέμιερ, ο οποίος και την άφησε εκτός CL. Τα προβλήματα στην άμυνα (10η μόλις στην Πρέμιερ) ήταν εμφανή ακόμα και όταν κέρδιζε, ενώ ο συντελεστής τερμάτων όλων των υπόλοιπων ομάδων του Big-6 ήταν τουλάχιστον σε διψήφιο αριθμό καλύτερος απ’ το δικό της.

 

 

Προπονητής (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, 2018): Θρύλος του συλλόγου και από τους πλέον αγαπητούς σε όλες της βαθμίδες της Γιουνάιτεντ, άπαντες μιλούν για τη θετική αύρα του. Κατάφερε να βγάλει μια δύσκολη σεζόν χωρίς να φθαρεί, δίνοντας παράλληλα ευκαιρίες στο εγχώριο ταλέντο, κάτι που πάντα αγγίζει την καρδιά των μεγαλωμένων με τον μύθο της «τάξης του ‘92» οπαδών της Γιουνάιτεντ.

 

Βέβαια αν οι «κόκκινοι» του Μάντσεστερ αγαπούν κάτι περισσότερο από τους τοπικούς αστέρες αυτό είναι οι διακρίσεις, οπότε ακόμα και ο ήρωας της Βαρκελώνης θα κριθεί φέτος αρκετά αυστηρότερα, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν. Στην Αγγλία δεν χαίρει ιδιαίτερα μεγάλης υπόληψης  προπονητικά, κυρίως λόγω του άσχημου περάσματος από την Κάρντιφ (και μοναδικό του μέχρι πρότινος στη Βρετανία), στην οποία όμως είχε να αντιμετωπίσει μια πολύ ζοφερή κατάσταση, με τον πρόεδρο Ταν (έκτοτε avatar του Ser Sira) στο απόγειο της τρέλας του. Απ την άλλη στη Μόλντε έφτιαξε υπερομάδα στις αρχές της δεκαετίας (δύο πρωταθλήματα), ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια υπολήφθηκε μόνο της κραταιάς Ρόζενμποργκ.

 

 

Ανάλυση:  Στο νο.1 η Γιουνάιτεντ έχει μια από τις καλύτερες λύσεις στον κόσμο (Ντε Χέα), καθώς και serviceable εναλλακτικές. Για τα δεξιά της άμυνας απέκτησε τον Βαν-Μπισάκα, που παρότι μόλις 21 Ιουνίων πέρυσι έπαιξε 35 φορές βασικός στην Πάλας, όντας αρκετές από αυτές τρομακτικά καλός (γρήγορα πόδια, καίρια τάκλιν, φοβερή ψυχραιμία σε καταστάσεις 1 vs 1). Τα τυπικά μένουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μαγκουάιρ, που κόστισε κάτι παραπάνω (80 εκ.) αλλά τουλάχιστον θα χωριστεί το δίδυμο της συμφοράς Λίντελοφ-Σμόλινγκ, Ο Μπαγί δυστυχώς τραυματίστηκε ξανά και θα επανέλθει με το νέο έτος αλλά υπάρχουν αρκετές λύσεις ώστε να καλυφθούν τα υπόλοιπα κενά σε ικανοποιητικό βαθμό.

 

Η φυγή του ήρωα Άντερ Ερέρα -που έτρεχε συχνά για δύο και τρεις- ίσως πονέσει, όμως ο επίσης τρεχαλατζής Φρεντ έχει τα εχέγγυα να  καλύψει το κενό του, ο Μάτιτς περνάει συχνά απαρατήρητος αλλά σπάνια είναι αρνητικός, Μάτα, Λίνκγαρντ θα βοηθήσουν δημιουργικά ενώ υπάρχουν και αρκετοί νεαροί (Τζέιμς, ΜακΤόμινι, Γκρίνγουντ) έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία τους. Φτάσαμε ως εδώ χωρίς να αναφερθεί το όνομα του Πογκμπά, αυτού του αρχετυπικού self-entitled millennial που αν κάποιος σεναριογράφος δημιουργούσε τον χαρακτήρα του θα τον λέγαμε υπερβολικό, του οποίου η απόδοση στο γήπεδο ούτε καν πλησιάζει να δικαιολογήσει όλο το δράμα που δημιουργεί έξω από αυτό, που κάνει πάλι κόνξες και θέλε να φύγει. Κλασσική περίπτωση addition by subtraction, όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο…

 

Άλλο ένα καλοκαιρινό ζώδιο Ιουλίου που θέριεψε στον κόρφο της Γιουνάιτεντ επί ημερών Μουρίνιο, ο Λουκάκου, προκλητικά αδιάφορος την περσινή σεζόν και στο δεύτερο μισό της υπέρβαρος, φαίνεται κοντά στην έξοδο, υπάρχουν συζητήσεις εδώ και μέρες για ανταλλαγή του με τον Ντιμπαλά της Γιουβέντους. Ζόρικο φρούτο και ο Αργεντίνος, αλλά το κλίμα στο «Ολντ Τράφορντ» είναι εμφανές ότι δεν σηκώνει πλέον τον Βέλγο. Ο Ράσφορντ πέρυσι έκανε βήματα προς τα εμπρός και φέτος είναι η χρονιά του να λάμψει, θετικός ήταν και ο Μαρσιάλ, ενώ ερωτηματικό παραμένει o Αλέξις Σάντσεζ, που πέρσι ήταν πραγματικά άφαντος και μοιάζει πως κρατάει τα καλά του ματς για την Εθνική Χιλής. Ο Σάντσεζ είναι μόλις 30 και μια πιθανή επανενεργοποίηση του μπορεί να αλλάξει τη Γιουνάιτεντ επίπεδο.

 

 

Συμπέρασμα: Όπως τον Σόλσκιερ, έτσι και το ρόστερ της Γιουνάιτεντ φαίνεται πως το εκτιμώ λίγο ψηλότερα από τον περισσότερο κόσμο. Υπάρχουν παίχτες που μπορούν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς σε κάθε γραμμή, υπάρχει η μεγαλύτερος χώρος για πειραματισμό και ξεκούραση λόγω απουσίας Champions League, υπάρχει και η σχετική ηρεμία που φέρνει η παρουσία του Νορβηγού στον πάγκο.

 

Στην παρούσα φάση φυσικά δεν πλησιάζει Σίτι και Λίβερπουλ, φαινομενικά θα παλέψει μετάξυ 4ης και 6ης θέσης, αλλά μια πιθανή αντικατάσταση του Πογκμπά με έναν ικανό δημιουργό μπορεί να τη φέρει στα κυβικά της Τότεναμ.

 

 

Ωραία όλα αυτά Betol, κανά τζόγο θα παίξουμε όμως; Εδώ και αν πρέπει να περιμένουμε ως την τελευταία μέρα, με Λουκάκου και Πογκμπά στον αέρα (#ρίμα). Αν τα επιστρεφόμενα αγαθά από αυτούς τους δύο είναι ικανοποιητικά, είμαι διατεθειμένος να δοκιμάσω κάποιο ποντάρισμα που έχει να κάνει με το πλασάρισμα της στην πρώτη τετράδα.

 

Περιμένοντας την εδραιοποίηση του Ράσφορντ στο ψηλότερο επίπεδο, αναμένω να ξεπεράσει την περσινή συγκομιδή των 10 τερμάτων, 12,5 το όριο των γκολ του στον Sman, 2,62 η ανάδειξη του σε πρώτο σκόρερ της Γιουνάιτεντ, με τα δύο επόμενα φαβορί να είναι οι προαναφερθέντες υπ’ ατμόν παίχτες.

 

*Οι τιμές είναι από το www.transfermarkt.com

 

Betol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *