Blog Posts, ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

Γουότφορντ: Every season has an end

Ο πληρέστερος οδηγός στα ελληνικά για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, που βρίσκεται προ των πυλών. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, σε ένα κείμενο για κάθε ομάδα.

 

Μεταγραφές*
Πήρε:
Ζεράρντ Ντελοφέου (Μπαρτσελόνα, 24, εξτρέμ, 13 εκ.)
Άνταμ Μασίνα (Μπολόνια, 24, μπακ, 5 εκ.)
Κεν Σέμα (Έστερσουντ, 24, εξτρέμ, 2,25 εκ.)
Μαρκ Ναβάρο (Εσπανιόλ, 22, μπακ, 2 εκ.)
Μπεν Γουίλμοτ (Στίβενεϊτζ, 18, στόπερ, 1,7 εκ.)
Μπεν Φόστερ (Γουέστ Μπρομ, 35, κίπερ, άγνωστο)


Έδωσε:
Ριτσάρλισον (Έβερτον, 21, εξτρέμ, 39,2 εκ.)
Νόρντιν Άμραμπατ (Νασρ, 31, εξτρέμ, 8,5 εκ.)
Μάουρο Ζάρατε (Μπόκα Τζούνιορς, 31, φορ, 2,3 εκ.)
Κοστέλ Παντιλίμον (Νότινγχαμ Φόρεστ, 31, κίπερ, άγνωστο)

Καρνέζης, Καρίγιο, Γουαγκέ (λήξη δανεισμού)
Χόμπαν, Σινκλέρ, Λουκεμπάκιο (δανεικοί)

 

Πέρσι (14η): Κοιτώντας ξανά τα αποτελέσματα τηςΓουότφορντ τα προηγούμενα χρόνια, παρατηρώ ένα φοβερά αλλόκοτο μοτίβο. Παρότι το ρόστερ της άλλαξε σχεδόν ριζικά σε κάθε μια από τις τρεις τελευταίες σεζόν που βρίσκεται στην Πρέμιερ, οι “σφήκες” προσπέρασαν το ζήτημα της ομοιογένειας σχεδόν σαν να μη υπήρχε, ξεκινώντας σε όλες εντυπωσιακά και παίρνοντας έτσι σημαντικό μαξιλαράκι ώστε να φτάσουν στο τέλος σε σχετικά εύκολες παραμονές.  Τη σεζόν 2015/16 είχαν στις αρχές Νοέμβρη 4-4-3 (οι 2/3 ήττες από Σίτι/Άρσεναλ), τη 16/17 4-3-3 (2/3 ήττες Τσέλσι/Άρσεναλ) ενώ πέρσι στις 14 Οκτώβρη μετρούσαν 4-3-1!

 

Τα εύσημα γι’ αυτή την τελευταία αυτή τρομερή εκκίνηση πήγαν εξ ολοκλήρου στον νεοφερμένο τεχνικό Μάρκο Σίλβα, καθώς και τα φώτα της δημοσιότητας, μαζί με τις Σειρήνες από μεγαλύτερα κλαμπ. Κάπου η διοίκηση των Πότσο φάνηκε να ενοχλείται από όλο αυτό το γαϊτανάκι, που ταρακούνησε και τις ισορροπίες στο εσωτερικό της ομάδας, οπότε μετά από τις γιορτές και  ένα κακό σερί (1-2-8) απέλυσε τον Πορτογάλο, φέρνοντας στη θέση του ακόμα ένα γνώριμο μας από τα ελληνικά γήπεδα, τον Χάβι Γκαρθία. Χωρίς φιοριτούρες -και χωρίς όμορφο ποδόσφαιρο…- ο Ισπανός έκανε τις νίκες που χρειαζόταν η Γουότφορντ για να κρατηθεί μακριά από περιπέτειες.

 

MVP στο πρώτο μισό της σεζόν ο Ριτσάρλισον (5 γκολ/4 ασίστ), μετά τα Χριστούγεννα και τη φυγή Σίλβα σα να έχασε την όρεξη του για παιχνίδι, καθοριστικός σε πολλά ματς ο αμυντικός μέσος Ντουκουρέ, που σκόραρε 7 φορές, όσα και τα ματς που έπαιξε με τη φανέλα της Γουότφορντ το 2018 ο Ντελοφέου, στα οποία και ήταν εξαιρετικός.

 

Προπονητής (Χάβι Γκαρθία, 2018): Χαμηλών τόνων και προσδοκιών, ξένισε αρκετά ο ερχομός του στη θέση του Μάρκο Σίλβα καταμεσής της σεζόν, από τη στιγμή μάλιστα που δεν είχε την παραμικρή επαφή μέχρι προηγουμένως με το αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά τα παιχνίδια των ατζέντηδων είναι πολύπλοκα και οι Πότσο ξέρουν να ακολουθούν τους νόμους τους…

 

H Γουότφορντ είναι η σημαντικότερη ως τώρα δουλειά του και η καλύτερη σκηνή για να δείξει τις δυνατότητες του, πέρσι κατάφερε σε μικρό χρόνο να πείσει τους παίχτες για το πλάνο του και να φέρει αποτελέσματα. Αμυντικής λογικής, υπό τις οδηγίες του οι «σφήκες» σημείωσαν 8/11 NG και 6/11 under 2,5 (5/11 0-1 γκολ).

 

Ανάλυση: Στην καλύτερη περίπτωση δείχνει στα ίδια επίπεδα με πέρσι, κάτι που κρίνοντας από τις επιδόσεις της το 2018 δεν το λες και θετικό. Απέκτησε τον Ντελοφέου με μεταγραφή, τον ελπιδοφόρο μπακ Μασίνα σε τιμή ευκαιρίας και τον έμπειρο κίπερ Μπεν Φόστερ για αντικαταστάτη του Καρνέζη. Αποχώρησε φυσικά ο στραβωμένος Ριτσάρλισον, καθώς και οι Άμραμπατ, Καρίγιο που έδιναν νοστιμιά στο παιχνίδι της από τα άκρα, πλην του Ισπανού δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή άλλο δημιουργό επιπέδου.

 

Η άμυνα της τα έχει τα χρονάκια της, ενώ στο κέντρο βρίσκουμε τρεχαντήρια τύπου Κλέβερλι και Καπού, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ο Ντουκουρέ που ανανέωσε μοιάζει αδύνατο να είναι το ίδιο αποτελεσματικός και τη νέα σεζόν, ενώ στην επίθεση έχει παίχτες της σειράς (Γκρέι, Οκάκα, Σαξές) και τον αρχηγό-τοτέμ Τρόι Ντίνι, πιθανότατα τον πιο κακογερασμένο 30άρη ever ( και 10 με 15 κιλά βαρύτερο από το όριο που θα έπρεπε να έχει ένας επαγγελματίας παίχτης της Πρέμιερ).

 

Συμπέρασμα: Η Γουότφορντ και άλλες χρονιές στο πρόσφατο παρελθόν έχει καταφέρει να ανατρέψει τις αρχικές Κασσάνδρες, φέτος όμως μοιάζει πραγματικά στριμωγμένη στη γωνία. Το ρόστερ φαίνεται να μπάζει από παντού και η όποια ενίσχυση, είτε τώρα είτε το Γενάρη, από τη δεξαμενή παιχτών των Πότσο και των μάνατζερ τους θα πρέπει να είναι πραγματικά γενναία για να καταφέρει να μας αλλάξει τη γνώμη.

 

Τις προηγούμενες σεζόν ουσιαστικά την έσωζαν οι καλές εκκινήσεις της, τώρα με τον φαινομενικά λίγο Γκαρθία και χωρίς κάποιον παίχτη που να δείχνει ικανός να τραβήξει μόνος του κουπί στην επίθεση το πιθανότερο είναι αυτό το μοτίβο να αλλάξει.

 

Ωραία όλα αυτά Betol, κανά τζόγο θα παίξουμε όμως; Την πόνταρα κόντρα στην έστω φαινομενικά πιο ελπιδοφόρα Φούλαμ σε τιμές αουτσάιντερ στο Head-to-Head, κάποιος πιο τολμηρός μπορεί να δοκιμάζει και το 3,00 του υποβιβασμού της.

 

Δεν με γοήτευσε ποτέ το κυνήγι του πρώτου (ή επόμενου) προπονητή της Πρέμιερ που θα απολυθεί, όχι γιατί αναμασιέται στην πρώτη ευκαιρία από κάθε λογής αθλητικογράφο (και στη χώρα μας τον αντίστοιχο ΑΡΔ που κλέβει το άρθρο)  αλλά γιατί σαν αγορά έχει τεράστια τυχαιότητα και συνήθως ανάλογη γκανιότα. Βάσει όμως της εικόνας που έχω για τον Γκαρθία αλλά και του ιστορικού της Γουότφορντ σε καρατομήσεις προπονητών στην πρώτη ευκαιρία, ο Ισπανός θα ήταν η επιλογή μου στο 9,00 (4ο φαβορί).

 

*Οι τιμές είναι από το www.transfermarkt.com

 

Betol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *