Blog Posts

Γουέστ Χαμ: If it’s a lot, show them what you got

Για ακόμα μια σεζόν το Betfellas.gr  σας προσφέρει τον πληρέστερο οδηγό στα ελληνικά για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, που βρίσκεται προ των πυλών. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, σε ένα κείμενο για κάθε ομάδα της Πρέμιερ.

 

Μεταγραφές*
Πήρε:
Σεμπαστιάν Αλέρ (Άιντραχτ Φρ., 25, φορ, 40 εκ.)
Πάμπλο Φορνάλς (Βιγιαρεάλ, 23, χαφ, 28 εκ.)
Ρομπέρτο (Εσπανιόλ, 33, κίπερ, ελεύθερος)
Μάρτιν (ελεύθερος)


Έδωσε:
Μάρκο Αρναούτοβιτς (Σανχάι ΣΙΠΓ, 30, φορ, 25 εκ.)
Πέδρο Ομπιάνγκ (Σασουόλο, 27, χαφ, 8 εκ.)
Εντίμιλσον Φερνάντες (Μάιντζ, 23, χαφ, 7,5 εκ.)
Λούκας Πέρεθ (Αλαβές, 30, φορ, 2,3 εκ.)
Ρις Όξφορντ (Άουγκσμπουργκ, 20, στόπερ, 2 εκ.)
Σαμ Μπάιραμ (Νόριτς, δ. μπακ, 830 χιλ.)
Σαμίρ Νασρί (Άντερλεχτ, 32, χαφ, ελεύθερος)
Αντριάν (32, κίπερ, ελεύθερος)
Άντι Κάρολ (30, φορ, ελεύθερος)
Μακάσι (ελεύθερος)
Τζόρνταν Χιούγκιλ (ΚΠΡ, 27, φορ, δανεικός)

 

 

Πέρσι (10η): Οριακά στην πρώτη δεκάδα, σεζόν με εντυπωσιακά highs αλλά και προβληματικά lows. Ξεκίνησε με τέσσερις σερί ήττες (δύο άδικες), συνέχισε με διπλό στην Έβερτον, 0-0 εντός με Τσέλσι και επιβλητικό 3-1 επί της Γιουνάιτεντ, ενώ είναι πάνω στο άλογο τραυματίζεται για το υπόλοιπο τη σεζόν ο Γιαρμολένκο (γενικά το απουσιολόγιο της ήταν πάντα πλούσιο) και πέφτει κατήφεια, νέο δυνατό σερί (4/4 νίκες) το Δεκέμβρη, πάλι ενώ πάει να βρει ρυθμό σκάει το παραμύθι ο Αρναούτοβιτς ότι θέλει να πάει στην Κίνα, εσωστρέφεια ξανά. Τελικά αρχίζει να εκμεταλλεύεται την έδρα της και με νέο σερί (3/3) στο φινάλε έπιασε την τιμητική 10η θέση, μίνιμουμ στόχο της για τη χρονιά.

 

Μεγάλα προβλήματα πίσω για ακόμα μια σεζόν, ο πιθανότατα πιο υποτιμημένος γκολκίπερ στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, Λούκας Φαμπιάνσκι, ήταν και πάλι ο MVP της, ενώ βοήθησε αρκετά ειδικά στο δεύτερο μισό ο πιτσιρικάς Ράις από το «6». Δεν βρήκαν ρυθμό τα αστέρια της, κάθε βράδυ έψαχνε για διαφορετικό ήρωα, στις καλές τους βραδιές όμως Αρναούτοβιτς και Φελίπε Άντερσον έδειξαν ότι διαθέτουν ποιότητα από το πάνω ράφι.

 

 

Προπονητής (Μανουέλ Πελεγκρίνι, 2018): Με τις καλές και τις κακές του στιγμές, όπως ακριβώς και η ομάδα του, στην πρώτη σεζόν του στο Λονδίνο. Ήταν σίγουρα άτυχος, αφού οι τραυματισμοί δυσκόλεψαν το έργο του, έχασε όμως τον  -η αλήθεια είναι όχι και ιδιαίτερα εύκολο χαρακτήρα- Αρναούτοβιτς στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν. Έβγαλε τον Ράις, που ήταν να τον στείλουν δανεικό στην Τσάμπιονσιπ, βρήκε ρόλο στον Φελίπε Άντερσον, η άμυνα της ομάδας του όμως ήταν οριακά επιπέδου Πρέμιερ.

 

«Η εξασφάλιση της υπογραφής του Πελεγκρίνι δείχνει πως οι  κατραπακιές των δύο τελευταίων ετών δεν πτόησαν τη φιλοδοξία των διοικούντων της Γουέστ Χαμ στο ελάχιστο. Ο πολύπειρος Αργεντίνος τεχνικός έχει δουλέψει στο κορυφαίο επίπεδο, παράγοντας αξιόλογο έργο (Βιγιαρεάλ, Μάλαγα, Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ γνωρίζει τα κατατόπια της Πρέμιερ, έχοντας διατελέσει για τρία χρόνια στον προπονητικό θώκο της Μάντσεστερ Σίτι, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και δύο Λιγκ Καπ στην πορεία.


Μετά από δύο σεζόν στην κινέζικη Χεμπέι, που σίγουρα ενίσχυσαν σημαντικά το εφάπαξ του, επιστρέφει στον κόσμο του ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου για μια τελευταία -πιθανόν, αφού πλησιάζει τα 65- προσπάθεια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Οι ομάδες του παίζουν συνήθως επιθετικό, ελκυστικό ποδόσφαιρο, ενώ ο ίδιος έχει καλό μάτι όσον αφορά την ανακάλυψη νέου ταλέντου.
  » Αυτά γράφαμε πέρυσι, σε κάθε περίπτωση έδειξε να έχει διάθεση για δουλειά.

 

 

Ανάλυση:  Ο Φαμπιάνσκι έφτασε τα 34 αλλά πέρσι ήταν πάλι σούπερμαν, καλή λύση και ο Ρομπέρτο (Ολυμπιακός, Εσπανιόλ) που ήρθε για μπακ-απ. Τα κενά στην άμυνα παραμένουν, θα αποκτηθεί ένας στόπερ μέχρι το τέλος των μεταγραφών, και τα μπακ (34χρονος Ζαμπαλέτα, Μαζουακού, Κρέσγουελ) όμως δεν σκίζουν, απαιτείται περεταίρω ενίσχυση στη γραμμή, που και στα φιλικά μπάζει.

 

Ωραίο το δίδυμο Ράις-Νομπλ, η τριάδα μπροστά τους στο 4-2-3-1 ξεχειλίζει ποιότητα, με την επιστροφή του Γιαρμολένκο και την προσθήκη του Φορνάλς. Υπάρχουν ακόμα οι Λαντσίνι, Σνόντγκρας, ο πάντα αποδοτικός Αντόνιο, καθώς και ο ξεχασμένος από ανθρώπους και θεούς Γουίλσιρ. Στη γραμμή κρούσης έχασε τον καλύτερο παίχτη της τα τελευταία χρόνια, Μάρκο Αρναούτοβιτς, ο Αλέρ όμως που ήρθε ίσως είναι πιο ταλαντούχος. Εξαιρετικός πέρσι ο Γάλλος, με 15 γκολ και 9 ασίστ στη Μπουντεσλίγκα (και αντίστοιχα 5/3 στο Γιουρόπα) με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σκαρί για Πρέμιερ, ψηλός (1,90) αλλά με ταχύτητα, καλή τεχνική και ικανότητα να δημιουργήσει και για τους άλλους. Από πίσω του υπάρχει ο πάντα παραγωγικός Τσιτσαρίτο (αθόρυβα πέρσι πρόσθεσε 7 γκολ), ενώ ο Λαντσίνι μπορεί να ανταποκριθεί αν χρειαστεί σχήμα με περιφερειακό φορ.

 

 

Συμπέρασμα: Η Γουέστ Χαμ έδειξε από πέρσι ότι στη μέρα της μπορεί να βάλει δύσκολα σε οποιαδήποτε ομάδα στην Αγγλία. Σε αρκετά ματς η τύχη της γύρισε την πλάτη, ενώ και οι πολλές απουσίες σαφώς την επηρέασαν. Με λίγη ρέντα παραπάνω, σταθερότητα στην απόδοση της βδομάδα τη βδομάδα, το απαραίτητο σουλούπωμα της άμυνας και τον Αλέρ να δικαιολογεί τα 40 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για τη μεταγραφή του τα «σφυριά» θα χτυπήσουν την πόρτα της Ευρώπης.

 

 

Ωραία όλα αυτά Betol, κανά τζόγο θα παίξουμε όμως;  Δεν πιστεύω πως η απόσταση της -αν υπάρχει κάποια- από τη Λέστερ δικαιολογεί το 3,00 του μεταξύ τους Head2Head. Την περιμένω ξανά στην πρώτη δεκάδα, θα πράξω αντίθετα με πέρσι, αφήνοντας να παρέλθει η πρώτη αγωνιστική, στην οποία υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι, να έχει κατασταλάξει και ο μεταγραφικός αχός και θα πράξω αναλόγως.

 

*Οι τιμές είναι από το www.transfermarkt.com

 

Betol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *