Blog Posts

Άστον Βίλα: We belong

Για ακόμα μια σεζόν το Betfellas.gr  σας προσφέρει τον πληρέστερο οδηγό στα ελληνικά για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, που βρίσκεται προ των πυλών. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, σε ένα κείμενο για κάθε ομάδα της Πρέμιερ.

 

 

 

Μεταγραφές*
Πήρε:
Γουέσλι (Κλαμπ Μπριζ, 22, φορ, 25 εκ.)
Τάιρον Μινγκς (Μπόρνμουθ, 26, στόπερ, 22,3 εκ.)
Ντούγκλας Λουίζ (Μαν. Σίτι, 21, χαφ, 16,8 εκ.)
Ματ Τάργκετ (Σαουθάμπτον, 23, αρ. μπακ, 15,6 εκ.)
Έζρι Κόνσα (Μπρέντφορντ, 21, στόπερ, 13,3 εκ.)
Μάρβελους Νακάμπα (Κλαμπ Μπριζ, 25, αμ. χαφ, 12 εκ.)
Τρέζεγκε (Κασίμπασα, 24,αρ. εξτρέμ, 10 εκ.)
Άνβαρ Ελ Γκάζι (Λιλ, 24, δ. εξτρέμ, 9 εκ.)
Τομ Χίτον (Μπάρνλι, 33, κίπερ, 8 εκ.)
Μπγιορν Ένγκελς (Ρεμς, 24,στόπερ, 8 εκ.)
Χιότα (Μπέρμιγχαμ, 28, δ. εξτρέμ, 4,5 εκ.)
Κόρτνεϊ Χάους (Γουλβς, 23, στόπερ, 3,4 εκ.)

 

Έδωσε:
Γκάρι Γκάρντνερ (Μπέρμιγχαμ, 27, χαφ, άγνωστο)
Άλαν Χάτον (34, μπακ, ελεύθερος)
Γκλεν Γουίλαν (35, αμ. χαφ, ελεύθερος)
Μάιλ Τζέντινακ (34, αμ. χαφ, ελεύθερος)
Άλμπερτ Αντόμα (Νοτ. Φόρεστ, 31. δ. εξτρέμ, ελεύθερος)
Αντομά, ΜακΚόρμακ, Μπαν, Ντε Λαέτ, Έλφικ, Ρίτσαρντς (ελεύθεροι)
Μίκα Ρίτσαρντς (αποσύρθηκε)

 

 

Πέρσι (5η Τσάμπιονσιπ): Φανερό απ’ την αρχή ότι με τον Στιβ Μπρους δεν θα έβλεπε προκοπή, τον άλλαξε τον Οκτώβρη φέρνοντας απ’ τη Μπρέντφορντ τον Ντιν Σμιθ, έκτοτε άρχισε να παίζει πιο ελεύθερα και σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Είχε ακόμα ένα κακό σερί, το πρώτο δίμηνο του 2019, όταν και σε 10 ματς σημείωσε μόλις μια νίκη, όμως ακολούθησε μαγική άνοιξη με το απόλυτο βαθμών στα επόμενα δέκα παιχνίδια, εξασφαλίζοντας έτσι τα πλέι-οφς. Πιο ψύχραιμη κα τυχερή εκεί από τις ανταγωνίστριες της, απέκλεισε στα πέναλτι τη Γουέστ Μπρομ, 2-1 στον τελικό την Ντάρμπι, επιστρέφοντας έτσι μετά από απουσία δύο ετών στην κορυφαία κατηγορία.

 

MVP ο Τέιμι Άμπραχαμ με τα 26 του γκολ και η τριάδα Γρέλις-ΜακΓκιν-Ουριάν στο κέντρο, δημιουργικά εξαιρετική, με 82 γκολ ενεργητικό, τα 50 στο γήπεδο της (3,74 γκολ μ.ο.), πίσω δεν έσκισε…

 

 

Προπονητής (Ντιν Σμιθ, 2018): Κάτι λιγότερο από δέκα χρόνια μάνατζερ στη Φούτμπολ Λιγκ, με πολύ καλό έργο στη Μπρέντφορντ, δεν μπορούσε να πει όχι όμως στην πρόκληση της Βίλα, της οποίας είναι και οπαδός από μικρός. Μοντέρνος στις μεθόδους του (το πέρασμα απ’ τη Μπρέντφορντ βοήθησε σε αυτό…), κάτι που στη σύγχρονη εποχή μεταφράζεται σε επιθετικογενής, θέλει κατοχή, γρήγορους συνδυασμούς και πίεση ψηλά.

 

 

Ανάλυση: «Είμαστε η Άστον Βίλα. Κάνουμε παρελάσεις όταν κερδίζουμε τρόπαια, όχι όταν ανεβαίνουμε ως τρίτοι» ήταν η απάντηση του διευθύνων συμβούλου των «Βίλανς» -σε συνεννόηση με τον Σμιθ-  στο ενδεχόμενο να γίνει παρέλαση αν η Βίλα κέρδιζε τα πλέι-οφς. Αυτή η άκρως βρετανική απόκριση συνοψίζει και τη νοοτροπία με την οποία μπαίνει η ομάδα απ’ το Μπέρμιγχαμ στη νέα σεζόν, αντιμετωπίζοντας δηλαδή το δίχρονο πέρασμα από την Τσάμπιονσιπ σαν μια κακή παρένθεση.

 

Οι άλλοτε πρωταθλητές Ευρώπης δεν θέλουν να σκέφτονται καν το ενδεχόμενο ενός ακόμα υποβιβασμού, γι’ αυτό και άδειασαν το σεντούκι του πολέμου , ξοδεύοντας μέχρι στιγμής 150 εκ. ευρώ για μεταγραφές. Οι παραλληλισμοί με το περσινό, αρκετά φρέσκο ακόμα, φιάσκο της Φούλαμ γίνονται αυτόματα, όμως οι κινήσεις της φαίνονται καλύτερα σχεδιασμένες.

 

Για αρχή ξεφορτώθηκε αρκετή σκαρταδούρα υπερκοστολογημένων παιχτών σε προχωρημένη ηλικία. Στη συνέχεια κράτησε όλο τον περσινό κορμό της, πλην Άμπραχαμ που γύρισε στην Τσέλσι, τα παπούτσια του καλείται να γεμίσει  ο Γουέσλι, που ήρθε απ’ την Κλαμπ Μπριζ (αγνώστων λοιπών στοιχείων). Εξαιρετική προσθήκη ο κίπερ Χίτον, με εμπειρία στη Μπέρνλι από ανάλογες καταστάσεις, είχε μάλιστα αναγκάσει ακόμα και τον Σάουθγκεϊτ να τον καλέσει στην Εθνική.

 

Στα στόπερ ήρθε ο γνωστός του Σμιθ από τη Μπρέντφορντ Κόνσα, ο οποίος μοιάζει πραγματικά ελπιδοφόρος, ο Ένγκελς για να γεμίσει το ρόστερ ενώ η μόνιμη μετακίνηση του δανεικού πέρσι Μινγκς κόστισε 22+ εκατομμύρια (δεν είμαι ιδιαίτερα φαν). 15,5 δαπανήθηκαν για τον αναπληρωματικό αριστερό μπακ της Σαουθάμπτον Τάργκετ (ούτε αυτός έχει δείξει τρομερά πράγματα μέχρι στιγμής, but OK), ενώ την τριάδα του κέντρου θα ενισχύσουν οι Νακάμπα, Ντούγκλας Λουίζ, Χιότα και Τρεζεγκέ.

 

Θετική η εικόνα της στα φιλικά, ξεκινάει με σχετικά βατό πρόγραμμα, ένα δυνατό μπάσιμο μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

 

Συμπέρασμα: Η Άστον Βίλα θέλει να αποδείξει πως ανήκει στην ποδοσφαιρική ελίτ της Αγγλίας και οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι είναι ανάλογες. Έχει έδρα, έχει φανέλα, αλλά σχεδόν κανείς από τους παίχτες που ήρθαν δεν έχει γεύση από Πρέμιερ, κάτι που ισχύει και για τον τεχνικό Ντιν Σμιθ, ο οποίος έχει μπροστά του πολλή δουλειά.

 

 

Ωραία όλα αυτά Betol, κανά τζόγο θα παίξουμε όμως; Είναι αυτή που γεμίζει περισσότερο το μάτι από τις νεοφώτιστες, σωστό φαβορί στο 1,80 για Top Newcomer. Περιμένω στο τέλος έστω και οριακά να σωθεί (1,40), αρκετές από τις περσινές μικρομεσαίες ομάδες της Πρέμιερ έχουν θεματάκια και μπορεί να τις βάλει από κάτω. Κάποιο Η2Η απέναντι σε Κρίσταλ Πάλας ή Νιούκαστλ αποτελεί επίσης επιλογή.

 

*Οι τιμές είναι από το www.transfermarkt.com

 

Betol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *