Φινάλε Αυστρίας


Από δύο ομάδες διεκδικούν τις θέσεις 2-3 και 4-5 στο φινάλε, αναγκασμένες να κυνηγήσουν τη νίκη ΒΑΚ και Στουρμ Γκρατς στο μεταξύ τους, σε κακή κατάσταση Ραπίντ Βιέννης και Λίντσερ αλλά είναι αυτές που έχουν το πάνω χέρι.

 

 

 

 

 

Κριτήρια ισοβαθμίας:

 

1) Σε περίπτωση ισοβαθμίας ευνοούνται οι ομάδες από τις οποίες αφαιρέθηκε μισός βαθμός για τη στρογγυλοποίηση κατά τη μετάβαση από την πρώτη φάση στη δεύτερη. Αν και πάλι δεν προκύπτει διαφορά (δηλαδή μιλάμε για ομάδες που αμφότερες είχαν την αφαίρεση του μισού βαθμού ή για ομάδες χωρίς αφαίρεση του μισού βαθμού, τότε ισχύουν τα επόμενα κριτήρια:
2) Μεταξύ τους παιχνίδια (βαθμοί, γκολ)
2) Διαφορά τερμάτων

3) Καλύτερη επίθεση
4) Νίκες
5) Εκτός έδρας νίκες
6) Εκτός έδρα γκολ

 

 

Τι ισχύει:

 

1) Οι δυο πρώτες ομάδες της κατάταξης κερδίζουν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Σάλτσμπουργκ είναι πρωταθλήτρια και η Στουρμ Γκρατς οριστικά δεύτερη.
2) Η τρίτη θέση δίνει εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
3) Η τέταρτη θέση δίνει εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ
4) Η πέμπτη θέση οδηγεί σε αγώνα μπαράζ με το νικητή του αγώνα Βάτενς – Λίντσερ. Η ομάδα που θα επικρατήσει παίρνει εισιτήριο για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

 

 

Σενάρια θέσεων 3-5:

 

 

-Αούστρια Βιέννης


Νίκη:
Τερματίζει τρίτη.
Ισοπαλία: Θέλει να μη βγει νικητής στο παιχνίδι ΒΑΚ – Ραπίντ Βιέννης, διαφορετικά είναι τέταρτη.
Ήττα: Τερματίζει τέταρτη.

 

 

-ΒΑΚ


Νίκη:
Θέλει μη νίκη της Αούστρια Βιέννης για την τρίτη θέση, διαφορετικά τερματίζει στην τέταρτη θέση.
Ισοπαλία: Τερματίζει στην πέμπτη θέση.
Ήττα: Τερματίζει στην πέμπτη θέση.

 

-Ραπίντ Βιέννης


Νίκη:
Θέλει μη νίκη της Αούστρια Βιέννης για την τρίτη θέση, διαφορετικά τερματίζει στην τέταρτη θέση.
Ισοπαλία: Θέλει ήττα της Αούστρια Βιέννης για την τρίτη θέση, διαφορετικά τερματίζει στην τέταρτη θέση.
Ήττα: Τερματίζει στην πέμπτη θέση.

 

(18:00) ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

 

Απόλυτα ουσιαστική η Αούστρια Βιέννης στην έδρα της Κλάγκενφουρτ, σπουδαίο διπλό με 1-2 εξασφαλίζοντας στη χειρότερη την έξοδο στην Ευρώπη. Πλέον για να πάρει το καλό εισιτήριο των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, χρειάζεται νίκη, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας δε θέλει να βγει νικητής στο ΒΑΚ – Ραπίντ Βιέννης. Αδιάφορη και χαλαρή η Στουρμ Γκρατς στη φιλοξενία της ΒΑΚ, στο μισάωρο ήταν ήδη με 0-3 πίσω στο σκορ, στο 1-4 έληξε τελικά το παιχνίδι. Δεύτερη ήττα στα πλέι-οφ, στο 6-1-2 ο απολογισμός πριν το φινάλε. Μονόπλευρό το κίνητρο, σημάδια χαλάρωσης έδειξε στο τελευταίο η φιλοξενούμενη, σωστός και δίκαιος ο άσος του 2,25.

 

(18:00) ΒΑΚ – ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ

 

Μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια η ΒΑΚ στην έδρα της Στουρμ Γκρατς, βοήθησε και η χαλάρωση της αδιάφορης γηπεδούχου, παίρνοντας έτσι μία σπουδαία νίκη με 1-4. Απέφυγε έτσι την τελευταία θέση του γκρουπ και ελπίζει μέχρι και για τριάδα. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για να αποφύγει τον αγώνα μπαράζ, θέλει συνδυαστικά μη νίκη της Αούστρια Βιέννης για να προλάβει την τρίτη θέση. Βιάστηκε να πάει διακοπές η Ραπίντ Βιέννης κι εκεί που έδειχνε να έχει κλειδώσει την τρίτη θέση, πλέον με πέντε παιχνίδια δίχως νίκη (0-3-2)βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Στο τελευταίο ηττήθηκε με 0-1 στη φιλοξενία της Στουρμ Γκρατς. Καλύτερο αποτέλεσμα από την Αούστρια Βιέννης ψάχνει η Ραπίντ Βιέννης για την τρίτη θέση, μόνο νίκη ψάχνει η γηπεδούχος, καμία από τις δύο δεν είναι στα καλύτερα τους, οι άμυνες τους έχουν θέμα και το συνδυαστικό GG & over 2,5 στο 1,83 δείχνει δίκαιο.

 

 

(18:00) ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ

 

Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, πρωταθλήτρια η Σάλτσμπουργκ για ακόμη μία χρονιά, έχοντας εξασφαλίσει το στόχο της ταξίδεψε στην έδρα της Ραπίντ Βιέννης αλλά αυτό δεν της στέρησε τη διάθεση να παίξει και να φύγει νικήτρια με 0-1. Ρέστα έπαιζε η Κλάγκενφουρτ στη φιλοξενία της Αούστρια Βιέννης για να πάρει έστω την πέμπτη θέση των μπαράζ, το τελικό 1-2 την άφησε οριστικά εκτός διεκδίκησης και την στέλνει αδιάφορη στο Σάλτσμπουργκ. Παιχνίδι που αναμένουμε αρκετά γκολ, το ίδιο και οι μπουκ με τη γραμμή να είναι στο 4,00 (1,85).

 

Tsakjohn

21 Μαΐου, 2022


Αφήστε μια απάντηση