Blog Posts, Uncategorized

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Wuthering Heights

Για ακόμα μια σεζόν το Betfellas.gr  σας προσφέρει τον πληρέστερο οδηγό στα ελληνικά για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, που βρίσκεται προ των πυλών. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, σε ένα κείμενο για κάθε ομάδα της Πρέμιερ.

https://www.youtube.com/watch?v=BW3gKKiTvjs

 

Μεταγραφές*
Πήρε:
Όλιβερ ΜακΜπέρνι (Σουόνσι, 23, φορ, 19,1 εκ.)
Λις Μουσέ (Μπόρνμουθ 23, φορ, 11,11 εκ.)
Κάλουμ Ρόμπινσον (Πρέστον, 24, αρ. εξτρέμ, 7,8 εκ.)
Λουκ Φρίμαν (ΚΠΡ, 27, χαφ, 5,6 εκ.)
Μπεν Όσμπορν (Νότινγχαμ Φόρεστ, 24, αρ. εξτρέμ, άγνωστο)
Φιλ Γιαγκιέλκα (Έβερτον, 36, στόπερ, ελεύθερος)
Ράβελ Μόρισον (Έστερσουντ, 26, χαφ, ελεύθερος)
Ντιν Χέντερσον (Μαν. Σίτι, 23, κίπερ, δανεικός)

 

Έδωσε:
Μάρτιν Κρέινι (Λούτον, 32, στόπερ, ελεύθερος)
Κόνορ Ουάσινγκτον (Χαρτς, 27, φορ, ελεύθερος)
Τόμας, Ίστγουντ (δανεικοί)
Κουτς, Λέιβερι, Λάφερτι (ελεύθεροι)

 

 

Πέρσι (2η Τσάμπιονσιπ): Στην δεύτερη μόλις σεζόν μετά την επιστροφή της στην Τσάμπιονσιπ, έπειτα από ένα αγροτικό έξι ετών στη Λιγκ 1, αιφνιδίασε τους πάντες με το ουσιαστικό της παιχνίδι και το σύστημα τριών στόπερ του Γουάιλντερ, μετά από ένα 0/2 στο ξεκίνημα δεν ξαναέκανε ήττες κολλητά, με αξιομνημόνευτη σταθερότητα απέφυγε την αγωνιστική κοιλιά, κάτι που την ξεχώρισε απ’ τις υπόλοιπες υποψήφιες για την άνοδο.

 

Πήρε τα ματς που έπρεπε (οι ήττες της ήρθαν όλες απέναντι σε ομάδες της πρώτης δεκάδας), είχε σταθερή παραγωγή από το δίδυμο των μπαρουτοκαπνισμένων στη Φούτμπολ Λιγκ φορ Σαρπ και ΜακΓκόλντρικ (23 και 15 γκολ αντίστοιχα), στην περίοδο των γιορτών πραγματοποίησε εντυπωσιακό 4/4-δήλωση ότι είχε έρθει η ώρα της.

 

 

Προπονητής (Κρις Γουάιλντερ, 2016): Οπαδός από παιδί και πλέον θρύλος των «λεπίδων», κατάφερε σε 3 χρόνια από τα χωράφια της Λιγκ 1 να φέρει την Πρέμιερ στο «Μπράμαλ Λέιν». Κλασσικός προπονητής Φούτμπολ Λιγκ, κάνει ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία στα 51 του. Του βγήκε το 3-4-1-2, έχει λογική που μπορεί να λειτουργήσει και απέναντι στα «τέρατα» της Πρέμιερ, θωρακίζοντας τα νώτα και ψάχνοντας το  γκολ στην κόντρα και τα στημένα, ίσως και σε κάποια παραλλαγή με ένα φορ.

 

 

Ανάλυση: Φτωχό υλικό, πολλοί από τους παίχτες της πριν τρία χρόνια την εκπροσωπούσαν στη Λιγκ 1. Κράτησε τον κορμό, θα ποντάρει στην ομοιογένεια, τον τσαμπουκά και τη δύναμη, όπως κάθε μικρομεσαίο μέγεθος του αγγλικού ποδοσφαίρου που δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην κορυφαία κατηγορία. Τα περσινά βήματα του Γουόρνοκ ακολουθεί ο Γουίλντερ, ξόδεψε το μπάτζετ για να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας του με παίχτες που ξεχώρισαν πέρσι στην κατηγορία που αγωνιζόταν.

 

22 γκολ την περασμένη χρονιά με τα χρώματα της Σουόνσι ο φορ ΜακΜπέρνι, 12 ο δημιουργικός εξτρέμ Ρόμπινσον με εκείνα της Πρέστον, 8γκολ και 6 ασίστ ο πλέιμεϊκερ από την ΚΠΡ Φρίμαν, ελάχιστα είδαμε από τον Μουσέ στις φορές που αγωνίστηκε σαν αλλαγή για τη Μπόρνμουθ, όλοι ΟΚ παίχτες αλλά κανείς που να φαίνεται ικανός  να κάνει από μόνος του τη διαφορά. Ένεση εμπειρίας στην άμυνα ο 36χρονος πρώην διεθνής Γιαγκέλκα, YOLO η απόκτηση του πιο πρόσφατου “enfant terrible” του αγγλικού ποδοσφαίρου, Ράβελ Μόρισον.

 

 

Συμπέρασμα:  Ανεμοδαρμένα τα ύψη της Πρέμιερ, και η σιλουέτα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν δείχνει ικανή να αντέξει τα μεγάλα μποφόρ. Η άνοδος της μοιάζει με εκτός προγράμματος εγκυμοσύνη σε ζευγάρι ανέργων, θα το παλέψει όσο μπορεί αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον της.

 

 

Ωραία όλα αυτά Betol, κανά τζόγο θα παίξουμε όμως; Δικαίως πρώτο φαβορί (1,66) για επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ, αν δεν πάρει μερικά αποτελέσματα ενθουσιασμού τους πρώτους δύο μήνες, που το πρόγραμμα της είναι σχετικά βατό, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η απογοήτευση να φέρει φαινόμενα περσινής Χάντερσφιλντ (των συνολικά 16 βαθμών). Πάντα τέτοιες ομάδες σημειώνονται για πιθανή μελλοντική χρήση, ίσως κάποιες νίκες στην αρχή τη φέρουν σε αποδόσεις ελκυστικές, μου μοιάζει αρκετά δύσκολο να βρει τρεις ομάδες χειρότερες από την ίδια που θα βάλει από κάτω.

 

*Οι τιμές είναι από το www.transfermarkt.com

 

Betol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *