Blog Posts, Uncategorized

Κρίσταλ Πάλας: Little Dark Age

Για ακόμα μια σεζόν το Betfellas.gr  σας προσφέρει τον πληρέστερο οδηγό στα ελληνικά για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, που βρίσκεται προ των πυλών. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, σε ένα κείμενο για κάθε ομάδα της Πρέμιερ.

 

 

Μεταγραφές*
Πήρε:
Τζόρνταν Αγιού (Σουόνσι, 28, φορ, 2,8 εκ.)
Στίβεν Χέντερσον (Νοτ. Φόρεστ, 33, κίπερ, 500 χιλ.)

 

Έδωσε:
Άαρον Φαν-Μπισάκα (Μαν. Γιουν., 21, δ. μπακ, 55 εκ.)
Αλεξάντερ Σέρλοθ (Τραμπζονσπόρ, 23, φορ, 650 χιλ./δανεικός)
Μπακαρί Σακό (31, αρ. εξτρέμ, ελεύθερος)
Τζέισον Πάντσεον (33, χαφ, ελεύθερος)
Σπερόνι (40, κίπερ, ελεύθερος)
Μίτσι Μπατσουαγί (Τσέλσι, 25, φορ, λήξη δανεισμού)

 

 

Πέρσι (12η): Ξεκίνησε ως συνήθως νωθρά, μόλις δύο νίκες κατάφερε μέχρι το χειμώνα (2-3-8 μέχρι τη 1/12), στη συνέχεια βρήκε πιο εύκολα το γκολ (βόηθησε αρκετά η έλευση Μπατσουαγί) και πιο μπόσικους αντιπάλους, σώζοντας την κατηγορία αρκετά νωρίτερα από ότι θα περίμενε ακόμα και η ίδια, ενώ με ένα 4-1-1 στο φινάλε (μόνη ήττα από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Σίτι) κατάφερε να πλασαριστεί 12η.

 

Α και Ω ο Ζαχά, με 10 γκολ, 5 ασίστ και 6 κερδισμένα πέναλτι ήταν πραγματικά παίχτης-ορχήστρα, επιβάλλοντας το ντουμπλάρισμα στις αντίπαλες άμυνες, μόνο ο Αζάρ είχε περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες από τον Ιβοριανό σε όλο το πρωτάθλημα. Ο Μπατσουαγί ήταν η μόνη πραγματικά λύση στην κορυφή της επίθεσης, θετικοί όπως πάντα οι Τάουνσεντ/Μιλιβόγιεβιτς, αποκάλυψη ο 21χρονος Φαν Μπισάκα, πιθανότατα καλύτερος μπακ αμυντικά πέρσι στην Πρέμιερ.

 

 

Προπονητής (Ρόι Χόντγκσον, 2017): Σύντομα 72 ετών, παραμένει όμως κοτσονάτος, η ψυχραιμία του βοήθησε πέρσι να βρει η Κρίσταλ Πάλας στο τέλος το δρόμο της. Αντιγράφοντας από το περσινό preview:

 

Μη σας ξεγελά η φυσιογνωμία καλοκάγαθου παππούλη που το πιο ριψοκίνδυνο πράγμα που δοκίμασε ποτέ στη ζωή του ήταν να φυτέψει ορχιδέες στην αυλή του σπιτιού του. Ο 71χρονος (έχει γενέθλια 9 Αυγούστου) τεχνικός μπορεί να μην χάνει ποτέ το μειλίχιο χαμόγελο και την βρετανική του αβρότητα, έχει όμως ιστορικό που θα ζήλευε και ο μεγαλύτερος γυρολόγος τυχοδιώκτης.

 

Μέτριος σαν παίχτης, ξεκίνησε τη προπονητική του καριέρα το 1976 από τη Χάλμσταντ. Στη Σουηδία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, μένοντας για πάνω από μια δεκαετία, πριν δοκιμάσει την τύχη του σε Ελβετία, Ιταλία, Δανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νορβηγία, Φινλανδία. Στα δύο μικρά διαλείμματα επαναπατρισμού (1982 Μπρίστολ Σίτι, 1997 Μπλάκμπερν) τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς πρίμα, η επιστροφή του όμως στο Νησί το 2007 για λογαριασμό της Φούλαμ είχε καλύτερη εξέλιξη. Μετά από τέσσερα χρόνια στο «Κρέιβεν Κότατζ» δοκίμασε την τύχη του σε Λίβερπουλ και Εθνική Αγγλίας, δουλειές που πήγαν μάλλον καταστροφικά, δείχνοντας πώς είναι έξω από τα κυβικά του. Πάντως σε μικρομεσαίες ομάδες (Γουέστ Μπρομ, Κρίσταλ Πάλας) τα αποτελέσματα ήταν σαφώς καλύτερα.”

 

 

Ανάλυση: Σύννεφα πάνω από το «Σελχαρστ Παρκ», που κάθε μέρα φαίνεται να πυκνώνουν περισσότερο. Αρχικά ο Ζαχά, που είχε νωρίτερα στην καριέρα του ένα αποτυχημένο πέρασμα από τη Γιουνάιτεντ, θέλει να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Ιβοριανός ήταν για ακόμα μια χρονιά ο καλύτερος παίχτης από τις  ομάδες του δεύτερου μισού της Πρέμιερ και σίγουρα πολυτέλεια για την Κρίσταλ Πάλας, που ως τώρα κατάφερνε να τον κρατήσει ικανοποιημένο με αυξήσεις μισθών, όμως πλέον ο κόμπος φαίνεται να έχει φτάσει στο χτένι. Έβερτον και Άρσεναλ ερίζουν για την υπογραφή του, αυτός θέλει να φύγει και το πιθανότερο είναι να τον δούμε με άλλη φανέλα, αν όχι από τον Αύγουστο, τότε ως το Γενάρη.

 

Έπειτα το ρόστερ των «αετών» εκτός από γερασμένο, βγαίνει και αποδυναμωμένο από το μεταγραφικό παζάρι. Ο Φαν-Μπισάκα αποχώρησε, ο δανεισμός του Μπατσουαγί έληξε και αντάξιοι αντικαταστάτες δεν ήρθαν. Ουσιαστικά η Πάλας έχει πάρει μέχρις στιγμής μόνο ένα αναπληρωματικό κίπερ, ο Χόγκσον κάνει λόγο για τέσσερις με πέντε μεταγραφές αλλά πίσω από το πάντα ευγενικό χαμόγελο του δεν κρύβεται η ανησυχία, ειδικά όταν έχουμε φτάσει πλέον λίγες μέρες πριν τη λήξη της περιόδου.

 

Οι  κίπερ της (Γκουάτα/Χένεσι) είναι μέτριοι, στην άμυνα και πάλι θα γίνουν αλχημείες, ενώ για τα δεξιά πραγματικά δεν έχει κανένα, κάπως καλύτερα τα πράγματα στο κέντρο με Μιλιβόγιεβιτς, Κουγιατέ, Τάουνσεντ και τον Μέιερ που έχει ποιότητα αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να τη βγάλει σε σταθερή βάση στο χορτάρι, στην επίθεση και πάλι πραγματικός ζόφος, Μπέντεκε, ο λιγότερο καλός από τους αδερφούς Αγιού και ο Γουίκαμ, και οι τρεις μαζί πέρσι σκόραραν δύο φορές…

 

Επιπροσθέτως, και ίσως πιο ανησυχητικό από τα παραπάνω, οι Αμερικάνοι επενδυτές που έφερε πριν λίγα χρόνια ο πρόεδρος Πάρις φαίνεται πως βαρέθηκαν το βρετανικό μπιχλιμπίδι τους και αντί για νέες επενδύσεις (υπήρχαν σχέδια για ανάπλαση του γηπέδου, η οποία έχει παγώσει) η φήμες λένε πως ψάχνουν να πουλήσουν το μερίδιο τους.

 

 

Συμπέρασμα: Αποδυναμωμένο ρόστερ, μεταγραφές που δεν έρχονται, διοικητική ανασφάλεια και ο καλύτερος παίχτης της με τάσεις φυγής, η έβδομη συνεχόμενη σεζόν της Κρίσταλ Πάλας στην Πρέμιερ φαίνεται πως θα είναι και η σκοτεινότερη ως τώρα.

 

 

Ωραία όλα αυτά Betol, κανά τζόγο θα παίξουμε όμως; Εν αναμονή των εξελίξεων για το 6,00 του υποβιβασμού της, που ειδικά αν αποχωρήσει ο Ζαχά πρέπει να πονταριστεί. Ακόμα και να μείνει όμως ο Ιβοριανός σταρ, που δεν είναι και πιο μειλίχιος χαρακτήρας στον κόσμο, τα αισθήματα του προς τη διοίκηση της Κρίσταλ Πάλας αμφιβάλλω αν θα είναι τα ευγενέστερα. Δεύτερο μισό βαθμολογίας και ίσως κάποιο Head2Head, Άστον Βίλα και Μπόρνμουθ φαίνονται καλές υποψήφιες για να τερματίσουν από πάνω της.

 

*Οι τιμές είναι από το www.transfermarkt.com

 

Betol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *