Blog Posts, ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

Γουέστ Χαμ: You are the best thing

Ο πληρέστερος οδηγός στα ελληνικά για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, που βρίσκεται προ των πυλών. Τακτικές, ανάλυση, μεταγραφές και τα πιο ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα, σε ένα κείμενο για κάθε ομάδα.

 

Μεταγραφές*
Πήρε:
Φελίπε Άντερσον (Λάτσιο, 25, εξτρέμ, 38 εκ.)
Ισά Ντιόπ (Τουλούζ, 21, στόπερ, 25 εκ.)
Αντρέι Γιαρμολένκο (Ντόρτμουντ, 28, εξτρέμ, 20 εκ.)
Λούκας Φαμπιάνσκι (Σουόνσι, 33, κίπερ, 8 εκ.)
Φαμπιάν Μπαλμπουένα (Κορίνθιανς, 26, στόπερ, 4 εκ.)
Τζακ Γουίλσιρ (Άρσεναλ, 26, χαφ, ελεύθερος)
Ράιαν Φρέντερικς (Φούλαμ, 25, μπακ, ελεύθερος)

 

Έδωσε:
Τσεϊκού Κουγιατέ (Κρίσταλ Πάλας, 28, αμ. χαφ, 10,7 εκ.)
Ρις Μπερκ (Χαλ, 21, στόπερ, 1,7 εκ.)
Τζέιμς Κόλλινς (ελεύθερος)
Πατρις Εβρά (ελεύθερος)
Ζοάο Μάριο (λήξη δανεισμού)

 

Πέρσι (13η): Χαμένη σεζόν, που ξεκίνησε με ηχηρές μεταγραφές και μεγάλες προσδοκίες αλλά επιφύλασσε αρκετό καρδιοχτύπι και ανασφάλεια μέχρι το τέλος της. Το πολιτικό κεφάλαιο του Μπίλιτς στα αποδυτήρια των “σφυριών” είχε φανεί από πέρσι πως στερεύει και οι άσχημες εμφανίσεις της ομάδας  τον οδήγησαν στην έξοδο στις αρχές Νοέμβρη, έπειτα από μια ήττα από τη Λίβερπουλ με 1-4 και τη Γουέστ Χαμ κάτω από τη διακεκαυμένη ζώνη.

 

Αντικαταστάτης του ο Μόγιες, που δεν βελτίωσε εντυπωσιακά της εικόνα της Γουέστ Χαμ αλλά πέτυχε την απαιτούμενη συσπείρωση δυνάμεων ώστε το ποιοτικό ρόστερ των Λονδρέζων να πράξει το μίνιμουμ που απαιτούταν για να σώσει την κατηγορία. Μεγάλο αγκάθι η άμυνα, χειρότερη της κατηγορίας (68 γκολ παθητικό) μαζί με εκείνη της Στόουκ, η οποία τελικά υποβιβάστηκε. Πολύ κακή χρονιά για τον Χαρτ, που στη διάρκεια έχασε και τη θέση του στη αρχική 11άδα. Καλά στοιχεία, αλλά όχι και σταθερότητα στην απόδοση, από τους Αρναούτοβιτς και Λανζίνι, ο δεύτερος ταλαιπωρήθηκε και από απανωτούς τραυματισμούς.

 

Προπονητής (Πελεγκρίνι, νέος): Η εξασφάλιση της υπογραφής του Πελεγκρίνι δείχνει πως οι  κατραπακιές των δύο τελευταίων ετών δεν πτόησαν τη φιλοδοξία των διοικούντων της Γουέστ Χαμ στο ελάχιστο. Ο πολύπειρος Αργεντίνος τεχνικός έχει δουλέψει στο κορυφαίο επίπεδο, παράγοντας αξιόλογο έργο (Βιγιαρεάλ, Μάλαγα, Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ γνωρίζει τα κατατόπια της Πρέμιερ, έχοντας διατελέσει για τρία χρόνια στον προπονητικό θώκο της Μάντσεστερ Σίτι, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και δύο Λιγκ Καπ στην πορεία.

 

Μετά από δύο σεζόν στην κινέζικη Χεμπέι, που σίγουρα ενίσχυσαν σημαντικά το εφάπαξ του, επιστρέφει στον κόσμο του ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου για μια τελευταία -πιθανόν, αφού πλησιάζει τα 65- προσπάθεια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Οι ομάδες του παίζουν συνήθως επιθετικό, ελκυστικό ποδόσφαιρο, ενώ ο ίδιος έχει καλό μάτι όσον αφορά την ανακάλυψη νέου ταλέντου.

 

Ανάλυση:  Η διοίκηση της Γουέστ Χαμ συνεχίζει την προσπάθεια της για αναβάθμιση του  στάτους του συλλόγου και φέτος φαίνεται πως βάζει όλες τις μάρκες της στο κέντρο του τραπεζιού. Ο Πελεγκρίνι ήρθε έχοντας εγγυήσεις για υψηλό μεταγραφικό μπάτζετ και στο παζάρι τα «σφυριά» έχουν κινηθεί πραγματικά εντυπωσιακά, πραγματοποιώντας προσθήκες υψηλού πρεστίζ αλλά και ουσίας.

 

Οι αφίξεις των Φελίπε Άντερσον και Γιαρμολένκο, εξτρέμ πρώτης κλάσης, τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας και θα προσδώσουν την απαραίτητη στο μοντέρνο ποδόσφαιρο τεχνική και ταχύτητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ο Αρναούτοβιτς θα αγωνιστεί είτε στην κορυφή είτε σαν περιφερειακός επιθετικός, αφού ο Τσιτσαρίτο όλα δείχνουν πως θα παραμείνει, ενώ από πίσω υπάρχουν ποιοτικές λύσεις.

 

Ο Γουίλσιρ είναι στοίχημα με χαμηλό ρίσκο, αφού ήρθε ως ελεύθερος με σκοπό να αναγεννήσει την καριέρα του, μπορεί να ξεκουράσει/διαδεχθεί τον αρχηγό Νομπλ ή να παίξει δίπλα του σε ένα πιο επιθετικό σχήμα. O Κουγιατέ που είχε αρχίσει να ξινίζει από πρόπερσι πωλήθηκε στην Κρίσταλ Πάλας, χρόνο συμμετοχής θα πάρει και πάλι ο 19χρονος Ράις.

 

Η άμυνα ήταν η αχίλλειος πτέρνα της Γουέστ Χαμ τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό δαπανήθηκαν 25 εκ. ευρώ για τον υψηλόσωμο στόπερ Ισά Ντιόπ, μαζί με τους Μπαλμπουενά, Φρέντερικς και τον Ρις Όξφορντ που επέστρεψε από το δανεισμό του θα προσπαθήσουν να το αλλάξουν αυτό. Πολύ σοφή κίνηση η απόκτηση του Λούκας Φαμπιάνσκι , έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Πρέμιερ τα τελευταία χρόνια, παρά τα 33 του τα οκτώ εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον φέρουν από την υποβιβασμένη Σουόνσι μοιάζουν ευκαιρία.

 

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να γίνουν περεταίρω κινήσεις ενίσχυσης, πιθανόν δύο με τρεις, οπότε η συνολική δαπάνη θα ξεπεράσει το όριο των 100 εκατομμυρίων. ο Πελεγκρίνι φαίνεται να ψάχνει ακόμα ένα αμυντικό και ένα δεύτερο φορ, με τα κυριότερα ονόματα που κυκλοφορούν αυτή την ώρα να είναι των Καμάτσο και Λούκαθ Πέρεθ.

 

Συμπέρασμα: Η φετινή σεζόν μοιάζει με all-in από την πλευρά της Γουέστ Χαμ, προς τον απώτερο στόχο που είναι το Big-6 να γίνει Big-7. Τα προηγούμενα χρόνια έπεσε σε πολλές κακοτοπιές, όμως φέτος τουλάχιστον στα χαρτιά οι κινήσεις της είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ποιοτική ενίσχυση, κλείσιμο των τρυπών του ρόστερ και ο καλύτερος δυνατός προπονητής για μια ομάδα του βεληνεκούς της που σαν σκοπό έχει να δέσει γρήγορα ένα σύνολο το οποίο θα παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο.

 

Τα ερωτηματικά είναι αρκετά, ανάμεσα τους και ο «βραχνάς» του Ολυμπιακού Σταδίου, που ακόμα η Γουέστ Χαμ δεν έχει νιώσει σπίτι της, όμως εν κενώ το δυναμικό της δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα υπόλοιπα της κατηγορίας, πλην Big-6. Μάλλον το αντίθετο…

 

Ωραία όλα αυτά Betol, κανά τζόγο θα παίξουμε όμως; Θα ποντάρουμε στο ενδεχόμενο η Γουέστ Χαμ να επιστρέψει στην πρώτη δεκάδα (2,10). Παίρνω σαν δεδομένο πως το Βig-6 λογικά θα μένει άθικτο και κάνω υποθέσεις εργασίας πως η Έβερτον θα είναι φέτος πολύ δυνατή και θα υπάρξει μια ευχάριστη έκπληξη από τις ομάδες της ουράς. Αυτό αφήνει δύο θέσεις  για ουσιαστικά πέντε μνηστήρες, Λέστερ, Γουέστ Χαμ, Γουλβς, Κρίσταλ Πάλας και Σαουθάμπτον. Σε αυτό το γκρουπ τα «σφυριά» πιστεύω έχουν τουλάχιστον 50% πιθανότητες να είναι στο τέλος της σεζόν μέσα στις δύο καλύτερες ομάδες.

 

Την τελευταία εξαετία η 10η θέση κρίθηκε κάτω από τους 48 πόντους 4/6 φορές. Περιμένω σχετικά σφιχτό πρωτάθλημα, και στην κορυφή και στην ουρά, οπότε και πάλι νομίζω η συγκεκριμένη θέση θα κριθεί κάτω από αυτό το όριο. Γι αυτό προτίμησα το Top Half Finish από το West Ham over 48 points, που υπάρχει σε παρόμοια απόδοση.

 

Κανένας λόγος να μπλέξουμε με σκόρερς σε μια ομάδα με τόσες λύσεις μεσοεπιθετικά, λογικά θα μας προσφέρει αρκετά over μέσα στη σεζόν και θα έχει -ελπίζω- τουλάχιστον δύο παίχτες με πάνω από 10 γκολ στο πρωτάθλημα. Τέλος, ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά διαθέσιμη μόνο για τους φίλους στην Αγγλία, το Head to Ηead της κόντρα στη Σαουθάμπτον.

 

*Οι τιμές είναι από το www.transfermarkt.com

 

Betol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *